PSD / Paţurcă, interpelare adresată ministrului Sănătăţii: Să vedem soluţiile identificate!

interpelareLuni, 27 martie a.c., în cadrul ședinței de plen am adresat o interpelare către domnul Ministrul al Sănătății Florian Bodog prin care am solicitat să mi se aducă la cunoștință soluțiile identificate de dumnealui, în urma vizitei de la Spitalul Județean Călărași, cu privire la reabilitarea și extinderea spitalului. Consider acest demers al meu necesar pentru a-i putea informa corect și pe cetățenii care așteaptă un răspuns în legătură cu situația dureroasă în care se află această unitate sanitară. Vreau să vă asigur, dragi călărășeni, că în calitatea mea de Senator am făcut toate demersurile legale pentru a ajuta la soluționarea situației și în continuare fac tot ce îmi stă în putință să avem și rezultate pozitive ale acțiunilor noastre. Tocmai din acest motiv am solicitat domnului Ministru un răspuns în scris, pentru a avea negru pe alb părerea unui specialist.

Totodată, doresc să adresez o rugăminte conducerii Consiliului Județean, deoarece domnul Bodog s-a arătat deschis colaborării cu județul nostru pentru a rezolva problema deficitului de personal medical, rog Președintele Consiliului Județean Călărași să se asigure că în cel mai scurt timp va ajunge la Ministerul Sănătății lista posturilor ce sunt scoase la concurs și oferta de angajare pe care Consiliul Județean o face viitorilor angajați. Domnul Ministru nu are nevoie de o listă a posturilor vacante, situația aceasta este deja cunoscută dânsului. De asemenea, insist asupra urgentării procedurilor de scoatere la concurs a posturilor, problema lipsei personalului medical este una ce necesită rezolvare acum, nu peste 3-4-6 luni. În ceea ce privește capitolul investițiilor, doresc ca noul management să fie atent supravegheat de către conducerea Consiliului Județean, astfel încât să se asigure că acest manager va trimite rapoarte actualizate la zi în legătură cu investițiile făcute în spital, dar și cu necesarul de investiții pentru îmbunătățirea situației și creșterea calității serviciilor medicale.

Dragii mei călărășeni, mi-am luat un angajament față de dumneavoastră că voi fi un promotor al actului medical de calitate din cel mai mare spital din Bărăgan și am să îmi respect acest angajament prin aducerea la normalitatea standardelor europene a situației Spitalului Județean Călărași.

Roxana Paţurcă

Senator PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.