PSD / P. Ţone: Ne onorează această prezenţă pe o listă de posibili vicepreşedinţi

Tone noiembrie 2017

Numele preşedintelui organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea este vehiculat potrivit unor surse media pentru a ocupa una din funcţiile de vicepreşedinte al partidului după Congresul Extraordinar programat sâmbătă, 10 martie, în Bucureşti, la Sala Palatului. Vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Petre Ţone, primarul municipiului Olteniţa s-a arătat încântat de această “nominalizare” susţinând că ea ar fi extreme de benefică pentru partid.

În altă ordine de idei, Petre Ţone speră ca după Congres, PSD să devină şi mai puternic astfel încât să-şi assume în continuare obiectivele stabilite în Programul de guvernare, în beneficiul românilor.

Domnule primar, sâmbătă, 10 martie, va avea loc Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat. Pe surse a apărut informaţia potrivit căreia preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, ar figura pe o listă de vicepreşedinţi. Ce puteţi spune despre asta?

Poate e o întrebare capcană dar mă bucur că mi-aţi pus-o. Eu când am avut ceva de zis, am zis. Acum, sincer vă spun că ne onorează această prezenţă a lui pe o listă de viitori vicepreşedinţi, la nivel naţional, adică să fie unul din cei 8 la nivel naţional. Ştiţi că se intenţionează ca din cei 16 vicepreşedinţi 8 să fie bărbaţi şi tot 8, femei

Ne onorează! Eu sper din tot sufletul să nu-l facem de ruşine pentru că la anul avem două rânduri de alegeri şi el va trebui să demonstreze prin fapte, conducând această organizaţie, să avem realizări cel puţin la nivelul anului 2014 la europarlamentare şi cu totul altele la prezidenţiale.

Vedeţi dumneavoastră, nu e suficient cineva să te propună, mai trebuie să şi meriţi. După părerea mea el merită pentru că s-a bătut foarte mult pentru acest judeţ şi dacă dumneavoastră urmăriţi, şi o faceţi cu mare atenţie, viaţa politică din judeţul Călăraşi, numai în ultimele două săptămâni am avut 3 miniştri prezenţi al Călăraşi.

Şi vor mai veni, în viitorul apropiat alţi doi…

E mare lucru să ai posibilitatea să-ţi expui ideile, proiectele înainte de a le depune la un minister sau altul. Şi să ai o susţinere. E mare lucru, cineva să te asculte. Până acum eram obligaţi să ne ducem la Bucureşti să rupem clanţele la ministere şi de foarte multe ori nu eram primiţi.

Şi acum să-ţi vină la tine în judeţ, la tine acasă ministrul. Şi de regulă un ministru nu vine singur. Nu ştiu dacă aţi văzut, domnul Stănescu a venit, atunci în decembrie, cu secretarul de stat specializat pe PNDL. E mare lucru. La fel domnul ministru Teodorovici şi domnul ministru Radu Oprea de la IMM-uri. Ai cu cine să vorbeşti şi am văzut că tot timpul îşi luau notiţe la ce spuneam.

I-am văzut destul de deschişi şi tranparenţi...

Nu uitaţi că domnii miniştri Oprea şi Teodorovici au stat în Călăraşi 12 ore. Păi un ministru să piardă 12 ore doar într-un judeţ, doar în capitala unui judeţ... Iertaţi-mă dar e un lucru absolut deosebit.

Ce aşteptări aveţi de la PSD după acest Congres?

Poate să devenim puţin mai radicali. Cred că trebuie să ne asumăm speranţele pe care oamenii le-au pus în noi în momentul în care ne-au votat. Să nu credeţi că va fi un Congres uşor! Vor fi oameni nemulţumiţi, dar nemulţumirile dacă s-ar transforma în forţa motrice să dovedească că într-adevăr sunt buni şi că într-adevăr vor avea rezultate extraordinare, e benefic pentru partid.

E rău însă dacă cumva apar facţiuni. Pee noi ne-au omorât. Dumnevoastră ştiţi că eu sunt de foarte mulţi ani în partidul ăsta. Eu am prins cu durere mare când s-a rupt partidul în 2000 iar APR-ul a luat la localele din 2000 un scor foarte mare. Cu toate acestea, noi am câştigat la modul extraordinar în toată ţara.

La Călăraşi dacă vă mai aduceţi aminte am câştigat şi preşedinţia Consiliului Judeţean, amândoi vicepreşedinţi, primar pe Ţuţuianu, la Călăraşi, prefectul, subprefectul. În teritoriu, la Olteniţa, am avut primar viceprimar şi 12 consilieri din 21. Iertaţi-mă dar am avut majoritate absolută! Deci am avut rezultate extraordinare dar nu pot să trec şi peste momentul 2005 când au plecat foarte mulţi la PC, soluţia imorală şi s-au coagulat în jurul  PNL.

Deci am prins nişte momente din acestea de ruptură pe care nu le mai vreau că nu sunt benefice pentru partid. E adevărat că PSD-ul are o putere de regenerare extraordinară. Eu ce să vă spun dacă de 24 de ani am stat numai aici? Eu voi pleca acasă când va fi să plec. Sub nicio formă nu plec în altă parte.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.