PSD / P. Ţone: E bine că vor fi mulţi candidaţi dar să fie oameni de calitate!

PSD / P. Ţone: E bine că vor fi mulţi candidaţi dar să fie oameni de calitate!

Primarul “în exerciţiu” al Olteniţei, Petre Ţone, a susţinut că şi anul viitor, la locale, competiţia pentru Primărie va atrage un număr mare de doritori. Ţone crede că cel care a condus municipiul între 2004 şi 2012 şi pe care l-a învins în 2012, Costinel Milescu, se va alinia la start, constrâns, se pare, şi de o situaţie economico – financiară precară. Rămâne de văzut şi sub sigla cărui partid.

Pe 13 mai 2008 conform Adeverinţei 24 eliberate de CNSAS, Milescu a fost recrutat de către organele Securităţii în calitate de colaborator purtând numele conspirativ “Carol” în 1978, respectiv “Orfeliu” în perioada 1978 – 1979 dar aceeaşi instituţie a stabilit că nu i se poate atribui calitatea de lucrător / colaborator al Securităţii.

La localele de anul viitor, concurenţii pentru Primăria Olteniţei sunt în număr mare?

Întotdeauna, pentru Primărie, sunt mulţi concurenţi. Cei mai mulţi au fost în 2016. Aud că toţi foştii ofiţeri au veleităţi de politicieni. Fostul şef al Poliţiei de Frontieră candidează pe partidul lui Chelaru. E vorba de Mihai Victor, parcă. Ceva de genul ăsta, nu ştiu cu exactitate. Am înţeles, de asemenea, că şi fostul şef la partea cu spatele de la Poliţia de Frontieră, domnul Tudorache doreşte să candideze.

Ăsta nu-i un lucru rău! Câţi mai mulţi oameni dar să fie de calitate. Din câte am înţeles, PNL-ul l-a şi prezentat. E un domn Anghel, parcă. Nu-l cunosc. Vă daţi seama cam ce notorietate are dacă nici eu nu-l cunosc!

Milescu va candida indiferent de numele partidului. La performanţa pe care a avut-o, eu l-aş vedea independent sau din partea ţărăniştilor. Ei nu mai există dar are ştampila la el. Că el ţinteşte la mai mult...Ştiţi foarte bine că a fost pe scenă la ALDE, la PRO România. El îşi doreşte, doar că oamenii când analizează cam ce a făcut şi de ce e în stare, bat înapoi. Ştiu că-şi doreşte foarte mult să ajungă la PNL. E alegerea liberalilor. El va încerca cu tot dinadinsul să ajungă la un partid cu notorietate mare. Ştiu că are o relaţie, sau mă rog, dacă o fi adevărat, cu doamna Norica Nicolai şi astfel să revină la ALDE.

Credeţi că ar putea olteniţenii să uite atât de repede că prin 2010 sau 2011, Milescu, în calitate de primar, dintr-o prostie crasă şi-a dat firmei sale o bucată de drum? Pot trece cu vederea oamenii din Olteniţa trecutul său, măcar înceţoşat, vizavi de relaţia sa cu fosta securitate?

Dar nu e înceţoşat. În legătură cu fosta securitate, el a avut angajament, a avut două nume de cod Orfeliu şi Carol. E cert că are dovada de la CNSAS că nu a făcut poliţie politică. Dar el a fost instruit de securitate. Bănuiesc că d-aia e şi aşa de expert în dezinformări, în calomnii. Are această şcoală, eu n-o am. Uneori zic şi eu că era mai bine dacă o aveam. Dar n-o am şi nu sunt capabil de atâtea mârşăvii la care se pretează el. Iar dacă populaţia îşi doreşte aşa ceva, n-are decât! Vă dau un exemplu, pentru mine e de neînţeles. Fără să aibă organizaţie la Olteniţa, USR a scos 17%. Există vreo logică în treaba asta? Sau în judeţul Călăraşi, UDMR a luat vreo 600 de voturi. Aşa că, să nu vă miraţi!

Din ce aud, e disperat să ajungă primar. Nu ştiu dacă e şi adevărat, dar vă spun doar ce se vorbeşte că ar fi în pragul falimentului. Şi-ar fi scos la vânzare şi ferma, şi magazinul. Aşa spune gura lumii, nu ştiu dacă e adevărat sau nu.

În ceea ce mă priveşte, nu am pagină de Facebook, nu mă interesează Facebook-ul, nu mă interesează reţelele de socializare pentru că te tâmpeşti după ce citeşti toate aberaţiile debitate acolo. Eu am dorit să ajung primar ca să realizez ceva. Iar eu chiar am cu ce să mă mândresc. Nu mai durează mult şi vom lua şi fostul cinematograf Flacăra pe care l-am câştigat în instanţă. Avem stadionul, avem clubul, Casa de Cultură, Grădiniţa Nr. 5, avem blocurile ANL. Astea-s clădiri care rezistă mulţi ani, în timp. Avem un parc despre care cred că nici în Bucureşti nu există atâta lumină şi atâta populaţie raportate la numărul de metri pătraţi de acolo. Sunt fapte construite cu migală şi suflet!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.