PSD | N. Cionoiu: Zero euro din exercițiul financiar multianual 2021-2027, zero euro pentru economia românească în acest an!

PSD | N. Cionoiu: Zero euro din exercițiul financiar multianual 2021-2027, zero euro pentru  economia românească în acest an!

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu afirmă că absorbția fondurilor europene este compromisă, arătând cu degetul spre Guvernul Cîțu, responsabil de eșecurile repetate în privința aprobării Planului Național de Relansare și Reziliență.

“Zero euro din exercițiul financiar multianual 2021-2027, zero euro pentru economia românească în acest an!

Absorbția fondurilor europene sunt compromise din cauza GUVERNULUI ZERO, ce va duce România către un dezastru economic! Eșecurile repetate ale Guvernului cu aprobarea PNRR au un singur efect: poziționarea României printre ultimele țări care va obține aprobările Comisiei Europene, prin urmare, în acest an, nu vom mai avea timp să începem proiecte care să fie decontate din PNRR.”, a scris pe pagina personală de Facebook senatorul Cionoiu care a subliniat că educația va beneficia de alocări PNRR mai mici.

„O altă dovada clară a incompetenței acestui Guvern o reprezintă tăierea sumelor alocate în domeniul educației din PNRR. Educația are o importanță majoră și trebuie să rămână prioritară și pentru această Coaliție.

Prin urmare, în anul 2021 nu vom beneficia de bani europeni, rezultat al respingerii categorice a propunerilor PSD de colaborare și consens politic, în interesul național al României.”, a conchis parlamentarul călărășean.