PSD | N. Cionoiu: Toţi primarii, indiferent de culoarea politică, vor fi puşi în această situaţie

PSD | N. Cionoiu: Toţi primarii, indiferent de culoarea politică, vor fi puşi în această situaţie

Senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu a tras un semnal de alarmă cu privire la insuficienţa resurselor bugetare resimţite din plin de autorităţile publice locale care riscă să nu finalizeze proiectele cu finanţare europeană accesate neavând nici măcar banii necesari pentru cofinanţare.

„Toţi colegii mei, în frunte cu primarii încercăm să atragem cât mai mulţi bani europeni pentru a crea o posibilitate de dezvoltare locală economică pentru primării. Problema e alta! S-ar putea să atragem cât mai mulţi bani europeni dar s-ar putea să nu avem bani de finanţare. Gândiţi-vă că nu s-a lansat nimic. Pe partea de IMM-uri nu există decât vorbe în vânt. Nici partea de PNRR nu merge absolut deloc. Toţi aceşti oameni au au nevoie de dezvoltare, de infrastructură, de agenţi economici pe care n-o să-i atragem vreodată dacă nu creăm infrastructură. Toţi primarii, indiferent de culoarea politică, vor fi puşi în această situaţie în care au proiecte depuse dar nu ştiu şi câte dintre ele vor fi finanţate.”, a declarat joi la Călăraşi, senatorul PSD.

Cionoiu a mai subliniat că la nivelul ministerelor birocraţia e deja la cote alarmante cu consecinţe devastatoare pentru asigurarea cadrului de dezvoltare a comunităţilor locale.

„Există o birocraţie foarte mare la nivelul ministerelor. S-au schimbat doar pixurile persoanelor influente de partid. În acest moment nu a plecat nici un ban spre vreo comună, municipiu sau judeţ. Doar acel buget sărăcăcios care te ajută să supravieţuieşti ăână în iunie, iulie, aşa cum nu ar fi trebuit să se întâmple dar gândiţi-vă că partea de investiţii se face cu cofinanţare. O să avem nevoie de cofinanţare, o să avem nevoie să le dăm primarilor harnici, destoinici care s-au descurcat şi au proiecte, acele fonduri de care au nevoie. Populaţia are aşteptări mari de la noi. Oamenii au nevoie de dezvoltare, de înfiinţarea anumitor societăţi în mediul rural şi urban ca să ăutem să stabilizăm partea bugetară.

Nu mai putem să trăim decât aducând investitori cărora să le creăm condiţii de desfăşurare a activităţilor care să genereze dezvoltare economică cu implicaţii pozitive asupra bugetelor locale.”, a conchis senatorul PSD, Nicuşor Cionoiu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.