PSD | N. Cionoiu: Sănătatea și învățământul, domenii prioritare

PSD | N. Cionoiu: Sănătatea și învățământul, domenii prioritare

Parlamentarii PSD vor iniția amendamente pe marginea legii bugetului de stat, susține senatorul Nicușor Cionoiu care a mai adăugat că prioritare vor fi domeniile sănătății și învățământului. “Intenționăm să depunem amendamente. Le-am discutat deja, luni, în comisia de grup. După cum știți PSD a lansat deja o schiță de buget alternativ a spus Cionoiu care a continuat. “În ceea ce privește județul Călărași, să vedem și care sunt fondurile alocate. (...) În primul rând trebuie să asigurăm partea de sănătate și învățământ. Trebuie să plecăm de la conduită care să fie obligatorie. Dacă suntem sănătoși și educați, vom avea de toate, inclusiv politică. Din punctul meu de vedere, întotdeauna se va pune accentul pe sănătate și școli”.

Bugetul pe 2021 ar fi trebuit să fie aprobat în 4 februarie dar a fost iar amânat “un pic”. “Asta pentru că miniștrii trebuie să propună planuri de reformă pentru companiile din subordine”, este justificarea premierului Cîțu.

Potrivit proiecțiilor Guvernului pentru 2021, Veniturile sunt estimate la 353 miliarde lei (+31 miliarde lei față de 2020). Creșterea economică va fi de 4,3% iar Deficitul bugetar de 7% din PIB.

Ce a fost în 2020

Veniturile bugetului de stat: 322,52 miliarde lei (+0,4% față de 2019); 31% din PIB

Cheltuielile bugetului de stat: 424,43 miliarde lei (+14,8% față de 2019); 40,8% din PIB

Deficitul bugetar: 9,79% din PIB

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.