PSD | N. Cionoiu: NU votez introducerea educației sexuale în școli!

PSD | N. Cionoiu: NU votez introducerea educației sexuale în școli!

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu a subliniat astăzi, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook că este împotriva introducerii educației sexuale în școli apreciind că doar părinții au dreptul de a decide pentru copiii lor.

“Sunt împotriva tentativei actualului guvern de a obliga copiii să participe la orele de educaţie sexuală fără acordul părinţilor. Părinții au dreptul de a decide pentru copiii lor și pentru educația pe care o oferă statul.

Prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor este motivul pentru care se solicită introducerea unei ore de educație sexuală în programa școlară. În realitate problemele pleacă de la lipsa de educație ca urmare a abandonului școlar, care de cele mai multe ori are aceleași cauze: sărăcia extremă din unele medii, analfabetism, proveniența din medii rurale cu nivel material și cultural scăzut, fără perspective profesionale și intelectuale. Este nevoie de preocuparea decidenților și a cadrelor didactice actuale pentru prevenirea abandonului școlar. Orele de educaţie sexuală nu pot rezolva aceste probleme și nu vor reduce abandonul școlar!”, a scris pe FB Cionoiu care a conchis “Oferiți generaţiilor viitoare șansa la normalitate și moralitate!”