PSD | N. Cionoiu: Nepăsarea și dezechilibrul din economie plus măsurile sălbatice de liberalizare ale guvernărilor PNL au determinat creșterea galopantă a prețurilor!

PSD | N. Cionoiu: Nepăsarea și dezechilibrul din  economie plus măsurile sălbatice de liberalizare ale guvernărilor PNL au determinat creșterea galopantă a prețurilor!

Banca Naţională a României a majorat la 5,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi la 3,4% pentru sfârşitul anului viitor, conform unei prezentări realizate luni de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Faţă de prognoza anterioară, estimarea pentru finalul acestui an este în creştere cu 1,5 puncte procentuale, iar cea pentru finalul anului mai mare cu 0,4 puncte procentuale.

„Nepăsarea și dezechilibrul din economie plus măsurile sălbatice de liberalizare ale guvernărilor PNL au determinat creșterea galopantă a prețurilor! Puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut dramatic din cauza scumpirilor și a inflației în creștere continua, în condițiile în care veniturile lor au rămas pe loc.”, a scris astăzi pe pagina personală de Facebook senatorul Nicuşor Cionoiu care a mai adăugat că în ultimele 7 luni inflaţia a crescut cu peste 92%. „Banca Națională a României a confirmat, în raportul făcut public, o creștere a inflației cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%! Inflația va crește cu 115% până la final de an și va ajunge la 5,6%! Asta înseamnă că în decembrie, fiecare român va fi și mai sărac cu 320 de lei! Și, tot în decembrie, fiecare român va fi mai dator cu 3.000 de euro din cauza împrumuturilor făcute de Guvern în numele și pe seama românilor!”, a conntinuat Cionoiu.

Parlamentarul social-democrat a mai subliniat că majorarea preţului la carburant din ultimele luni s-a răsfrânt negativ asupra cetăţenilor. „Majorarea prețului la carburant și a altor materii prime din ultimele 7 luni a afectat simțitor toți cetățenii. Deși Guvernul susține că totul este în regulă, în fiecare lună, consumatorul este cel care plătește factura! Prețul carburantului la pompă a început să crească simțitor, iar un litru de benzină sau motorină standard a ajuns foarte aproape de pragul de 6 lei. Cotația barilului de petrol a crescut cu 58%, se află la maximul ultimilor trei ani de zile. Pe viitor ne așteptăm la noi scumpiri ale carburanţilor!”, a conchis senatorul PSD de Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.