PSD | N. Cionoiu: În conjunctura actuală în care această marginalizare se face extrem de subiectiv, zona asta a noastră va avea foarte mult de suferit

PSD | N. Cionoiu: În conjunctura actuală în care această marginalizare se face extrem de subiectiv, zona asta a noastră va avea foarte mult de suferit

Lipsa resurselor bugetare în acest an consfinţite prin Legea bugetului de stat va avea un impact major nu doar asupra investiţiilor derulate de autorităţile locale ci şi asupra funcţionării acestora. Este semnalul de alarmă tras de senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu care a mai adăugat că în zona de sud a ţării din care face parte şi judeţul Călăraşi, dezavantajată vizibil de Guvernul PNL.USR PLUS – UDMR, problemele se vor acutiza şi mai mult.

„Aş vrea să pornim discuţia de la buget şi în acest sens aş dori să vă spun că atât eu cât şi toţi colegii mei am depus amendamente în cadrul dezbaterii acestui buget. Am rămas cu toţii surprinşi că premergător discuţiei bugetului a apărut acea Anexă 7.03 care se referă la anumite Primării. Din câte îmi amintesc e vorba de suma de 269 milioane lei care se va îndrepta către Primăriile PNL, USR şi UDMR.

Vă spun aceste lucruri ca dumneavoastră să cunoaşteţi această situaţie. Acest buget la nivelul Consiliului Judeţean a venit cu 45% mai puţin. În analele istoriei nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Şi ca să putem să supravieţuim, ca să putem merge mai departe avem nevoie de finanţare.

Chiar dacă ne vom zbate să aducem proiecte sau să găsim proiecte europene, să ştiţi că toate sunt însoţite de cofinanţare.

În acest moment, localităţile din judeţul Călăraşi nu duc lipsă de proiecte. Avem destul de multe dar problema financiară o să devină foarte acută. Nu ştiu în ce măsură se pot face credite de angajament, nu ştiu în ce măsură se pot împrumuta primăriile dar vrea să vă spun că zona noastră a fost dezavantajată. Dacă vă uitaţi la numărul de amendamente care e public o să vedeţi că doar colegii din PSD au depus amendamente. Destul de multe, să spunem., cu anumite priorităţi care din punctul meu de vedere trebuiau respectate.

Trebuie să ne gândim că anul trecut, în această perioadă, euro era cotat la 4,81 lei iar acum, la 4,89 lei. Asta înseamnă că viaţa se scumpeşte. Asta înseamnă că acest program al Guvernului nu este, în acest moment, eficient. Încet – încet, coşul zilnic o să se scumpească, oamenii o să fie neputincioşi iar dacă banii se vor îndrepta doar spre anumite zone, anumite culori, o să fie o chestie care în momentul ăsta va dezavantaja partea de sud.

Priviţi, vă rog, în partea de ANAF. Priviţi sumele alocate şi o să vedeţi că sunt foarte multe primării, în partea noastră, care din punctul meu de vedere nu vor putea supravieţui decât jumătate de an.

Toate aceste lucruri vor fi în dezavantajul cetăţeanului. Toate aceste lucruri trebuie să devină pentru noi o dorinţă, o ambiţie ca împreună, inclusiv cu cei de la Putere, să reuşim să atragem cât mai mulţi bani, să reuşim să facem o rectificare bugetară.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, situaţia în această zonă este foarte periculoasă, cetăţenii doresc foarte multe lucruri de la noi. Dar vedeţi dumneavoastră, în conjunctura actuală în care această marginalizare se face extrem de subiectiv, zona asta a noastră va avea foarte mult de suferit.

Vreau să cred că toţi colegii noştri, inclusiv cei de la PNL, o să spună „STOP POLITICA!” şi o să meargă spre lucruri concrete, să finalizeze problemele reale ale cetăţenilor.”, a declarat Cionoiu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de liderii PSD Călăraşi la sediul partidului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.