PSD | N. Cionoiu: Cred că va conta foarte mult abilitatea noastră de manageri

PSD | N. Cionoiu: Cred că va conta foarte mult abilitatea noastră de manageri

Senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu susține că pentru o dezvoltare durabilă a județului este nevoie de atragere de capital străin, subliniind că autoritățile locale, indiferent de culoarea politică a primarilor, ar trebui să fie mai puțin dependente de bugetul de stat, respectiv de cel județean care devin din ce în ce mai "sărăcăcioase".

“Fără atragerea de capital străin nu putem să ne dezvoltăm. Dacă vom aştepta mai departe de la buget nişte lucruri frumoase..., cred că nu vor veni. Asta e părerea mea. Indiferent dacă le îngălbenim”, dacă le „înroşim”, dacă le „albăstrim”. Cred că va conta foarte mult abilitatea noastră de manageri. Trebuie să existe un echilibru între partea de stat şi partea privată. Trebuie să ne gândim foarte bine că în momentul acesta ne permitem în funcţie de ceea ce o să primim. Şi în funcţie de lucrurile astea trebuie să drămuim foarte bine banii. În momentul acesta orice primar care să presupunem că administrează o comună cu 2 sau 3 mii de locuitori, a dat salariu unui contabil la fel ca unui contabil dintr-o comună de 10 sau 15 mii de locuitori, el acum va plăti acel preţ. Nu ştiu dacă va plăti el ca primar, dar vor plăti cetăţenii pentru că banii aceştia de investiţii nu vor mai exista.”, a spus Cionoiu care a mai adăugat că există și excepții fericite, nominaliyându-l în acest sens pe primarul municipiului Călărași, Marius Dulce care a iybutit să repună pe linie proiectul privind canalizarea pluvială și menajeră din cartierul Măgureni, obiectiv abandonat de vechea administrație liberal. În cazul nostru să ştiţi că nu. Noi preîntâmpinăm. Avem în momentul acesta nişte oameni foarte buni. Avem un primar al municipiului care să ştiţi că a preîntâmpinat anumite lucruri. Uitaţi-vă ce se întâmplă acum în Măgureni! Dacă lucrurile erau strict contractuale şi nu era înţelepciunea primarului Marius Dulce, nu se întâmpla nimic. Interesul pentru lucrări, interesul pentru finalizarea acestor lucrări să ştiţi că este al tuturor. Noi ne dorim în acest moment, exact cum a zis dl. Grama (n.r. în cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3 Călărași chiar în această săptămână), ca în 2 ani de zile să ne mândrim şi noi că stăm în Călăraşi. Poate că sunt foarte multe lucruri de făcut. Înghite oraşul extraordinar de mult, înghite și judeţul în egală măsură dar v-am spus, lucrurile or să înceapă să se vadă încet iar peste doi ani de zile tot ceea ce am vorbit noi se va materializa în fapte.”, a conchis parlamentarul social-democrat.

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.