PSD | N. Cionoiu: Congresul PNL a fost un focar de infecție! Și sanitar, și moral!

PSD | N. Cionoiu: Congresul PNL a fost un focar de infecție! Și sanitar, și moral!

Senatorul PSD, Nicuşor Cionoiu a lansat astăzi noi critici la adresa liberalilor după desfăşurarea sâmbătă în Capitală a Congresului partidului pe care l-a catalogat ca fiind un focar de infecţie atât sanitar cât şi moral.

„Congresul PNL a fost un focar de infecție! Și sanitar, și moral! Dar pentru a-l ține, au schimbat legi peste noapte și ți-au ascuns strategic 1.400 de cazuri COVID-19 doar în București.

După ce anul trecut au ascuns morții pentru a putea face alegeri, acum continuă să sfideze întreaga populatie, dar și situația pandemică în care ne aflăm! A venit momentul în care trebuie să punem STOP!”, a susţinut senatorul social-democrat pe pagina personală de Facebook.

congrescionoiu1

Încă de vineri, 24 septembrie, în preziua Congresului, PSD a sesizat autoritățile publice cu atribuții de control în domeniul pandemiei cu privire la pregătirile PNL în vederea săvârșirii unei infracțiuni, prin organizarea unui congres politic, la care urmează să participe, cu prezență fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitați din întreaga țară.

În sesizare se arată că acest tip de eveniment politic nu se încadrează în categoria „producțiilor artistice” ale unor instituții de cultură care pot desfășura activități în spații închise, până la limita de 50% din capacitatea sălii, așa cum prevăd normele legale în vigoare. Congresul PNL nu este nici concert, nici circ, nici spectacol dramatic, nici teatru de păpuși sau marionete, nici cabaret.

„Chiar dacă metaforic, Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activități, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producție artistică”. Prin urmare, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanți cu prezență fizică nu respectă rigorile legale în vigoare și, ca atare, capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în sesizarea depusă de PSD.

Instituțiile la care a fost depusă sesizarea sunt următoarele: Prefectura Capitalei; Departamentul pentru Situații de Urgență; Inspectoratul General al Jandarmeriei Române; Inspectoratul General al Poliției; Direcția Generală a Poliției Municipiului București; Poliția Locală a Municipiului București; Poliția Locală a Sectorului 1.

congrescionoiu2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.