PSD| Moțiunea simplă împotriva ministrului Năsui a fost depusă miercuri la Senat

PSD| Moțiunea simplă împotriva ministrului Năsui a fost depusă miercuri la Senat

Social-democraţii au depus miercuri, la Senat, moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, intitulată "O Românie în agonie cu Năsui la Economie".

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a anunţat, în plenul Senatului, depunerea moţiunii simple. "Conform articolului 66 din Regulamentul Senatului, subsemnaţii, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, vă înaintăm o moţiune simplă cu titlul 'O Românie în agonie cu Năsui la economie', adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui", a precizat Romaşcanu.

De altfel, după cum declara preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, decizia de a depune o moţiune împotriva ministrului Economiei a fost luată în Biroul Politic Naţional al formaţiunii. "Motivele - blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor", a susţinut Ciolacu.

“Jungla de dreapta trebuie sancționată! Abuzurile guvernării habarniste trebuie să înceteze! Depunem moțiune simplă la SENAT împotriva ministrului Economiei! Ministrul Năsui este responsabil pentru accentuarea degradării economiei românești. Grupul senatorilor social - democrați atrag atenția că acest ministru a compromis programe esențiale de sprijinire a antreprenorilor – măsura 3, Horeca, Start-up Nation, privind promovarea exporturilor – a blocat investițiile, pregătește vânzarea pe nimic a activelor naționale valoroase.

Fiecare zi în plus cu Năsui la Economie înseamnă câte 100 de milioane pierderi pentru firme. PSD trage un puternic semnal de alarmă prin această moțiune și cere puterii actuale să pună binele național mai presus de cel clientelar și să-l demită pe Năsui de la Economie.

Nici cele mai ostile forțe străine n-ar fi reușit să producă răul pe care l-a făcut Năsui de când a ajuns ministru al Economiei!

Astfel:

Industria națională este în derivă. Cu Năsui la Economie, România a ajuns singurul stat membru din U.E. fără o politică industrială activă, fără o strategie de încurajare a capitalului autohton și a domeniilor din economie cu un grad mare de competitivitate.

Măsura 3 - Granturi pentru Investiții - este sabotată prin compromiterea alocării fondurilor, ca urmare a intervenției personale ilegale a lui Năsui în sistemul informatic, ceea ce a determinat și o anchetă DNA.

Schema de ajutor de stat pentru HORECA a fost amânată cu 2 ani, deși situația disperată a firmelor din domeniu reclama o aplicare imediată.

Voucherele de vacanță au fost eliminate în acest an, ceea ce îngroapă și mai tare turismul românesc.

Au fost blocate plățile în Start-up Națion. Restanțele se ridică la peste 900 de milioane de lei.

Au fost anulate programele de sprijin a exporturilor. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Claudiu Năsui nu mai poate fi ministrul Economiei.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a partidului de către primvicepreședintele, Gabriela Firea.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.