PSD | Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii trebuie să depăşească faza declaraţiilor şi să adopte urgent actele normative pentru testarea anti-covid a elevilor

PSD | Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii trebuie să depăşească faza declaraţiilor şi să adopte urgent actele normative pentru testarea anti-covid a elevilor

PSD solicită imperativ miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei să ajungă urgent la un acord clar cu privire la tipul testelor anti-covid şi la procedurile care să fie aplicate pentru testarea elevilor şi profesorilor în unităţile de învăţământ.

Având în vedere că au rămas mai puţin de şase săptămâni până la începerea noului an şcolar, este revoltătoare incapacitatea celor două ministere de a se pune de acord asupra acestor aspecte esenţiale pentru asigurarea prezenţei fizice la cursuri a tuturor elevilor din România.

Declaraţiile recente de bune intenţii exprimate separat de către cei doi miniştri cu privire la acest subiect nu pot ţine locul unor decizii clare, aprobate prin acte normative, care să permită achiziţia din timp a testelor şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru aplicarea procedurilor care ar trebui stabilite în acest sens.

Dacă în cazul elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani există opţiunea vaccinării anti-covid, pentru cei care nu au împlinit această vârstă testarea este singura cale prin care poate fi prevenită apariţia focarelor în cadrul unităţilor de învăţământ.

Având în vedere iminenţa celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, lipsa testelor şi a procedurilor de testare constituie risc ridicat de reînchidere a şcolilor, ceea ce ar fi o catastrofă mai ales pentru elevii din ciclurile primare unde prezenţa fizică la cursuri este esenţială, după cum susţin insistent mai multe organisme internaţionale, precum UNICEF, OMS sau Comisia Europeană.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.