PSD, mesaj pentru Guvernul Orban: Oamenii au dreptul să știe ce se întâmplă. Nu confundați restricțiile din timpul unei crize cu dictatura!

PSD, mesaj pentru Guvernul Orban: Oamenii au dreptul să știe ce se întâmplă. Nu confundați restricțiile din timpul unei crize cu dictatura!

Prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook a partidului, liderii PSD consideră că Guvernul condus de Ludovic Orban ar trebui să ofere mai multă transparenţă în comunicarea informaţiilor, în contextul pandemiei de coronavirus. „Oamenii au dreptul să ştie ce se întâmplă!” susţin social – democraţilor care solicită Guvernului să ofere răspunsuri pe marginea câtorva chestiuni de interes public

“Domnilor guvernanți, nu confundați comunicarea unitară cu cenzura! Nu confundați restricțiile din timpul unei crize cu dictatura! Ascunderea, omisiunea sau prezentarea cu întârziere a unor informații de interes public nu au nicio legătură cu gestionarea unitară a comunicării oficiale în timp de criză! Oamenii au dreptul să știe ce se întâmplă!

OAMENIIAUDREPTULSASTIE

PSD solicită Guvernului să prezinte urgent următoarele informații de interes public:

  1. Cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică și cine îl coordonează? Cine răspunde pentru informațiile eronate transmise de acest grup?
  2. Numărul actualizat de persoane TESTATE, CARANTINATE, IZOLATE, INFECTATE, VINDECATE, DECEDATE, pe fiecare LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa de domiciliu a persoanelor din fiecare categorie.
  3. Numărul actualizat al cadrelor medicale (distinct pe fiecare categorie) TESTATE, CARANTINANTE/IZOLATE, VINDECATE, dacă va fi cazul DECEDATE, pe fiecare SPITAL, LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa unității medicale.
  4. Numărul actualizat de teste PCR achiziționate, disponibile, aflate în procesare, comunicate pacienților PENTRU FIECARE ZI de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare UNITATE MEDICALĂ, LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa unității medicale.
  5. Numărul actualizat de pacienți UNICI testați, pentru fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare localitate și județ, după adresa de domiciliu a pacienților.
  6. Numărul actualizat de aparatelor de procesare a testelor, puse în funcțiune (active!) în fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare județ, după adresa unității în care funcționează fiecare aparat.
  7. Numărul actualizat al cadrelor medicale/de cercetare care sunt implicate în colectarea, procesarea și comunicarea rezultatelor testelor, pe fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie.
  8. Evoluția stocurilor de echipamente de protecție a cadrelor medicale, în fiecare zi de după învestirea Guvernului Orban din 4 noiembrie 2019, defalcat pe combinezoane, măști chirurgicale, măști de protecție (FFp2 și FFp3, mănuși de unică folosință, echipamente pentru protecția ochilor și dezinfectanți.
  9. Câți cetățeni români din Italia, Spania, Franța, Germania au revenit în România, după 31 ianuarie 2020? Câți dintre ei au fost #testați, câți au fost trimiși în #carantină și câți în izolare?
  10. Ce măsuri a luat Guvernul pentru a se asigura că persoanele aflate în izolare la domiciliu în mediul rural respectă condițiile impuse? (numărul total de posturi de pază, numărul total de controale/verificări etc.)” este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.