PSD | M. Tudose: De ce ei pot și noi nu? Fiindcă nu au un “luptător” ca Ghinea?

PSD | M. Tudose:  De ce ei pot și noi nu? Fiindcă nu au un “luptător” ca Ghinea?

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD a scris miercuri pe pagina personală de Facebook că cele mai importante 4 țări din Zona Euro, Germania, Spania, Franța și Italia și-au prezentat astăzi, simultan, planurile naționale de redresare, după ce zilele trecute Portugalia a procedat identic.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a anunțat că în coaliție s-a agreat un PNRR în sumă de 29 miliarde euro ce va fi depus la Bruxelles până la finele lunii mai.

“Spre informarea ‘frăției groparilor’ de la Palatul Victoria, guvernele celor patru mari economii din Zona Euro - Germania, Spania, Franța și Italia - își prezintă azi planurile naționale de redresare, simultan, într-un gest simbolic de voință comună de acțiune. Iar Portugalia l-a depus pe al său de o săptămână. Mai mult, Franța a cerut Comisiei să aprobe în regim de urgență planurile naționale, pentru ca în iulie statele membre să poată accesa deja prefinanțarea de 13%.

Ăsta e ritmul european. De ce ei pot și noi nu? Fiindcă nu au un ‘luptător’ ca Ghinea? Fiindcă ‘ei nu reprezintă un stat puternic care negociază’? (citatele sunt din Ghinea)

Sau poate fiindcă țările acelea au Guvern, s-au consultat cu toți partenerii sociali, cu toată clasa politică, nu vor să arunce cu banii după cai verzi?

Ai noștri prind avioane cu plasa de fluturi și dau vina pe opoziție...

Este Săptămâna Patimilor, urmează Săptămâna Luminată... dar slabe speranțe să vedem ceva schimbări în ceea ce privește întunericul adânc de pe la guvern...”, este mesajul postat pe FB de fostul premier, Mihai Tudose.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat miercuri seară că în şedinţa de coaliţie s-a agreat un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de 29 de miliarde de euro, urmând să meargă la Bruxelles, împreună cu premierul Florin Cîţu, pentru negocierile finale.

"Aş vrea să mulţumesc domnului prim-ministru pentru implicare şi tuturor liderilor de coaliţie care, după multe discuţii şi după multe frământări - s-a spus că este o nouă piatră de încercare pentru coaliţie, iată că am trecut de această încercare - avem acum un PNRR de 29 de miliarde, de sub 30 de miliarde, agreat în coaliţie, avem mandat pentru Bruxelles. În săptămâna cu 10 mai merg împreună cu domnul prim-ministru la Bruxelles şi sperăm să avem negocierile finale", a precizat Ghinea, la încheierea şedinţei coaliţiei de guvernare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.