PSD / M. Dulce: În Consiliu ne vom bate pentru refacerea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale!

dulce 4 02Liderul PSD Călăraşi, Marius Dulce susţine că pentru acest an, prioritatea sa şi a colegilor săi din Consiliul Local va fi refacerea şi modernizarea infrastructurii stradale, pietonale. Fostul viceprimar a mai precizat că PSD va susţine bugetarea sportului de performanţă urmând ca finanţarea să se facă în condiţii de transparenţă şi eficienţă.

Pentru început aş vrea să ne spuneţi cum merg lucrurile în cadrul organizaţiei locale PSD Călăraşi. Şi pentru că prin definiţie Consiliul Local este o instituţie eminamente politică aş vrea să vă mai întreb cum vor acţiona consilierii PSD în acest an în cadrul CL. Cea mai mare provocare ar trebui să fie hotărârea privind validarea bugetului municipiului pe 2017.

În primul rând organizaţia PSD Călăraşi este în continuă mişcare, continuă reformare. Avem colegi care nu au mai fost alături de noi din varii motive şi care ocupau funcţiile de vicepreşedinţi în BPL, unii dintre ei sunt în străinătate şi nu vor reveni curând în cadrul organizaţiei şi atunci trebuie să luăm anumite măsuri pentru a crea aceste interimate.

Aşa cum aţi văzut, noi ne facem treaba chiar dacă multă lume ne-a tot blamat. Am demonstrat la alegerile din decembrie că putem fi uniţi şi putem face ceva frumos.

În ceea ce priveşte activitatea din Consiliu sigur că cel mai mult se va lucra în această perioadă când va fi nevoie să stabilim priorităţile bugetului şi aşa cum bine ştiţi, la alegerile locale noi am avut anumite promisiuni pe care vrem să le transpunem în fapte chiar dacă nu am reuşit să câştigăm primărie. Astfel putem să arătăm că suntem alături de cetăţeni.

Vom veni cu acele proiecte pe care le-am susţinut în campanie, la locale, pentru că ni se par sustenabile şi de profund interes pentru cetăţeni.

Sigur, nu pot să vă dau acum foarte multe exemple dar cu siguranţă le veţi vedea la momentul respectiv pentru că sunt de interes. Vom lucra foarte mult pe infrastructură, infrastructura de canalizare, infrastructură rutieră cu propuneri pe aceste teme şi bineînţeles vom avea în următoarea perioadă o rundă de întâlniri cu cetăţenii pe cartiere. Am avut un BPL, joi 2 februarie, şi ne-am propus ca de săptămâna viitoare să ne facem un program prin care în fiecare zi la sediul partidului, de la o anumită oră, să fie prezenţi 2-3 consilieri care să aştepte audienţele cetăţenilor ca să putem să luăm pulsul problemelor cât mai aproape de ei.

Aţi fost membru în Executiv în mandatul precedent. Care ar fi în opinia dumneavoastră cele mai importante 3 obiective care trebuie nu doar demarate ci şi finalizate în acest an la nivelul municipiului?

În primul rând va fi nevoie de o infrastructură de canalizare şi apă în Cartierul Măgureni. Lucru care este foarte sustenabil dar şi foarte uşor de realizat în condiţiile în care din ce îmi aduc aminte erau investiţii de 30 de miliarde. Acum îi scade valoarea pentru că trebuie reactualizat deoarece TVA-ul a coborât din vremea respectivă de la 24 la 19% şi atunci valoarea din start se va diminua cu 5%.

De asemenea sunt foarte multe probleme pe infrastructura pietonală dintre blocuri şi ştiţi foarte bine cum arată că sunt unele zone în care căminele sunt chiar ieşite prin trotuar deci trebuie aduse la cotă şi dată o faţă cât mai frumoasă astfel încât să avem o circulaţie pietonală care să ne satisfacă.

În continuare, o a 3-a problemă care este infrastructura rutieră care în continuare are de suferit.

Înseamnă că va expira anul acesta şi termenul acela de 1 an de zile impus de contractul cu Ecoaqua...

Nu aş putea spune dacă anul acesta expiră pentru că nu ştiu dacă recepţia s-a semnat în luna decembrie şi atunci tot anul acesta nu se va putea interveni pentru că termenul de garanţie este de 1 an de zile din momentul semnării recepţiei.

Sunteţi mulţumit de felul cum s-a făcut deszăpezirea?

Da, aş fi cârcotaş dacă nu aş recunoaşte că în mare măsură da. Pe arterele principale s-a făcut deszăpezire pentru că aşa cum a fost viscolul chiar am putut să circulăm pe acele zone.

Am o nemulţumire aşa cum a expus-o şi colegul meu, domnul Dumitru Ariciu, pentru că nu s-a continuat cu eliberarea parcările şi mai ales în zonele de trafic mare, mă refer în zona de la Finanţe, mă refer în zonele aglomerate din dreptul şcolilor, nu s-a ridicat zăpada în zona spitalului pentru că acolo avem o fluctuaţie foarte mare de intrări şi ieşiri la spital, deci sunt zone de interes public care puteau fi mai bine gestionate. Trebuia în mod normal, ridicată zăpada. Cred că Executivul ar trebui să ia în calcul următoarea perioadă când conform prognozelor meteo se pare că se va încălzi vremea şi mai presus de asta se pare că după această perioadă de încălzire vor fi precipitaţii.

Şi avem zone cu specific inundabil, zone care prezintă pericolul de a fi inundate şi atunci trebuie intervenit în acele cartiere pentru a fi ridicată zăpada iar topirea bruscă să nu provoace inundaţii.

Iarăşi, la fel dacă intervine ploaia să nu se poată produce inundaţii.

Dumneavoastră şi consilierii PSD veţi vota pentru asigurarea finanţării cluburilor de fotbal şi de handbal, aşa cum a procedat Consiliul Judeţean?

Din punctul meu de vedere sportul călărăşean trebuie să fie susţinut. Am studiat legislaţia şi se pare că totuşi există o posibilitate de a fi finanţate în continuare.

Dar, pentru o bună transparenţă trebuie ca aceste cheltuieli să fie foarte bine justificate şi foarte bine prezentate iar pe lângă asta este bine să ţinem seama şi de acele recomandări pe care le fac organele de audit pentru a merge mai departe să vedem dacă putem să facem demersurile respective. Poate putem ca aceste proiecte prin care au câştigat finanţare cluburile să fie multianuale sau să fie valabile an competiţional. Asta ar fi extraordinar că în felul acesta îşi pot finanţa activitatea pe un an competiţional şi nu ar mai fi niciun fel de probleme. Mai departe, să vedem dacă aceste cluburi pot deveni de utilitate publică. Ar mai fi şi varianta prin care pot deveni cluburi sportive municipale cu finanţare de la buget şi atunci nu ar mai fi probleme.

Mă gândesc că trebuie armonizată toată legislaţia ca să nu mai apară probleme şi nimeni să nu mai fie exous.

Eu încă o dată afirm că susţin sportul călărăşean pentru că nu mi se pare normal ca o investiţie de atâţia ani de zile să se irosească. Este păcat de ce s-a făcut acolo şi ce se mai poate face de aici încolo.

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.