PSD | M. Dulce: Aceste prime 3 luni de mandat au trecut foarte rapid pentru că a fost foarte mult de muncă

PSD | M. Dulce: Aceste prime 3 luni de mandat au trecut foarte rapid pentru că a fost foarte mult de muncă

Într-o conferinţă de presă desfăşurată joia trecută, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Marius Dulce, a prezentat un scurt bilanţ al activităţilor derulate în primele 3 luni de mandat. Reabilitarea infrastructurii stradale, impulsionarea unor investiţii demarate în anii precedenţi precum şi prioritizarea proiectelor viitoare, finanţabile atât din fonduri proprii cât şi guvernamentali ori europeni au fost principalele obiective aflate pe agenda noului primar.

“Aceste prime 3 luni de mandat au trecut foarte rapid pentru că a fost foarte mult de muncă. Am avut o activitate intensă. Aş începe acest succint bilanţ cu proiectul din Cartierul Măgureni. Canalizarea pe care cetăţenii din Măgureni şi-o doresc, am găsit-o pe un proiect semnat cu un an de zile înainte şi din care se realizase numai 900 de metri, canalizare pluvială. Azi când vă vorbesc deja am ajuns la 40% de reţea de canalizare pluvială şi menajeră, urmează să aducem căminele de vid şi după aceea să intrăm pe staţiile de pompare, pompe de vid, pentru că aşa este proiectul. Acum decideţi dumneavoastră: este bine, nu este bine, ne-am mişcat...Cetăţenii din Cartierul Măgureni sunt foarte mulţumiţi. Ici colo mai sunt nemulţumiri pentru că este normal, s-a săpat, a mai venit ploaia, s-a creat un disconfort din cauza noroiului dar aveţi răbdare pentru că vreau să terminăm această lucrare până în luna iunie-iulie. Şi aici revin la sursa financiară, iarăşi la guvern care ar trebui să ne aloce sumele pe care ni le datorează.

Mergem mai departe, Piaţa Unirii sau Piaţa Mare. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră înainte chiar şi în timpul campaniei electorale, se lucra într-un ritm foarte lent. Dacă mergeţi astăzi vedeţi că am ajuns la primul nivel unde este prevăzut un spaţiu alimentar, şi vreau ca şi această investiţie să o finalizez înainte de termen ca să nu mai ţinem oamenii încă o iarnă în frig şi să beneficieze de condiţii civilizate. Am găsit un proiect care avea deficienţe, am încercat să schimbăm soluţiile tehnice, le-am schimbat pe unele, pe unele nu am reuşit pentru că cei de la Cultură au spus că suntem într-o zonă protejată şi atunci a trebuit să mergem pe aceste soluţii. Vreau să vă spun că o să avem o piaţă cu lemn stratificat la fereste, la uşi dar care nu vor fi şi eficiente pentru că, am spus, că vor genera destule costuri suplimentare pentru întreţinere. De aceea am încercat să schimbăm noi soluţia tehnică dar nu am reuşit. În consecinţă, rămâne aşa cum am plecat la drum pe acest proiect.

Aşa cum aţi văzut, şi cum am spus şi în campanie, sunt preocupat de starea străzilor din Călăraşi. Am avut în vedere străzile Plevna, Rahova şi Viitor pentru care am finalizat licitaţia. Este un proiect pe fonduri proprii de 13 mil. lei, un contract multiannual. Mi-am propus ca în fiecare an să finalizăm câte o stradă. Anul acesta începem cu strada Plevna pentru că este cea mai lungă dintre ele şi putem realiza o descărcare pe strada Libertăţii, şi o vom termina. Este un proiect care ne va costa, potrivit SF, undeva la 4,7 mil. lei. Gândiţi-vă că strada Griviţa până la Libertăţii, de la Libertăţii până la intersecţia cu Bucureştiul mai sunt vreo 300 de m şi a costat peste 10 milioane de lei.

Mergem mai departe în cartierul Ceremac. Aşa cum aţi văzut în prima lună şi jumătate am reuşit să asfaltăm 6 străzi, şi 2 parcări. Am asfaltat şi parcarea de la Spitalul TBC, acolo unde managerul a spus că de 2 ani de zile se ruga să se asfalteze pentru că cine parca acolo, orice bolnav risca să coboare în apă. Şi atunci am luat decizia de a asfalta foarte rapid şi acea parcare pentru a crea condiţii decente pacienţilor care ajung acolo.

Am terminat atribuirea directă a străzilor Zefirului şi Luceafărului. Poate vă întrebaţi de ce Zefirului şi Luceafărului. În primul rând pentru că acolo timp de 30 de ani de zile nu s-a făcut nimic. Dar nu numai acest lucru a contat. Aşa cum ştiţi, există în SICAP modernizarea străzii Bucureşti, de la Combinat până la Prefab, la limita cu comuna Modelu. Această stradă va fi modernizată, iar ca să nu creăm disconfortul mobilităţii cetăţenilor noştri am început să reabilităm strada Zefirului şi respective strada Luceafărului, zona de la Panduri, respectiv până la strada Nufărului şi zona de la Panduri, pe Luceafărului până în Belşugului ca să putem să facem descărcările de mobilitate pe aceste zone dintre blocuri. Nu ne vom opri aici pentru că avem un proiect, în funcţie de banii pe care îi vom avem în buget, să mergem şi cu modernizarea străzii Dumbravă, zona dintre Panduri şi Belşugului, pentru a crea cât mai multă mobilitate şi să nu aglomerăm zonele.

Avem în vedere, prin urmare, foarte multe asfaltări. Pe fonduri proprii vreau să asfaltăm, anul acesta, Cartierul CREMAC. Aşa cum bine ştiţi, sunt străzi scurte, în schimb mai e o singură stradă, dacă nu mă înşel, Aleea X care are 300 de m, mai lungă care a rămas neasfaltată.

Şi vom avea şi mai multe proiecte de genul ăsta pentru că aşa cum aţi văzut am luat în calcul şi Bulevardul Republici. Avem la îndemână mai multe variante de a moderniza Bulevardul Republicii. În primul rând trebuie să preluăm din parcarea situată în faţă la Agneza ca să lărgim această intersecţie pentru a fluidiza zona respectivă. Am început să avem nişte studii pentru a crea nişte sensuri giratorii la 5 Călăraşi şi la Agricol. Domnul viceprimar Coman studiază această problemă, vom încerca să facem un sens giratoriu la 5 Călăraşi să vedem ce implică pentru că va trebui să schimbăm şi trecerile de pietoni să le distanţăm, trebuie să facem anumite modificări în zonă. Vom avea mult mai multe probleme de rezolvat prin acest buget.

Nu uităm nici Cartierul Mircea Vodă. Am găsit nişte documente trimise pe la CNI, în lista sinteză. Noi am început să evaluăm ce s-a trimis acolo. Acum două zile am fost la CNI şi am trimis toate documentele astfel încât Guvernul să finanţeze Cartierul Mircea Vodă, lotul 2.

Nu o să omitem nici strada Kogălniceanu şi Bdul. 1 Mai pentru care am depus toate documentele la CNI.

Pe strada Locomotivei este clar că acolo am creat un discomfort. Am mărit viteza de lucru pentru că am făcut o canalizare pluvială. Am ajuns la stadiul de probe cu staţia de pompare. Este clar că am creat disconfort dar să aibă lumea încredere în noi că putem să facem mai mult. Vom începe şi cu pietruirile şi cu asfaltarea.

Şi o să închei cu faptul că acelaşi proiect care a fost semnat undeva în 2019 şi vorbim de Bazarul Big, nu s-a făcut nimic într-un an de zile am reuşit în 31 decembrie să oprim şi să demolăm acest Bazar. Nu l-am făcut mai devreme pentru că am promis în septembrie comercianţilor din Bazar că îi vom lăsa până la 31 decembrie. Acum, aşa cum aţi văzut, se lucrează acolo. Demolarea se va termina până la finalul acestei luni şi după aceea constructorul are 6 luni de zile să termine lucrarea. Eu sper ca până în septembrie cel târziu să terminăm acest Bazar, să nu mai stea lumea în frig şi în condiţii care nu sunt demne de sec. XXI. Pe această cale prezint scuze cetăţenilor de pe strada Trandafirilor. Nu am avut altă soluţie decât să mut Bazarul provizoriu în acea zonă. Era cea mai mare suprafaţă de teren pe care o avea Călăraşiul. Drept urmare ştiu că s-a creat disconfort dar aveţi răbdare că încerc să remediez acest lucru în 7 luni de zile şi atunci toată lumea va fi liniştită.

Nu o să exclude din sfera de atenţie parcările, sunt foarte multe cereri de parcare. S-au ridicat garaje şi au rămas tot felul de denivelări. Vom intra cu fonduri proprii şi vom face şi cât mai multe parcări în acest timp.”, a spus edilul municipiului Călăraşi.

„Proiectele cu finanţare europeană care au fost semnate nu sunt ale administraţiei PNL”

În altă ordine de idei, Marius Dulce a răspuns şi acuzaţiilor venite din cadrul PNL Călăraşi, liderii liberali reproşându-i primarului că nu recunoaşte paternitatea fostei administraţii liberale asupra proiectelor cu finanţare europeană. „Vreau să vă spun că am fost uimit că mi se reproşează că nu spun că înaugurez proiecte liberale. Nu ştiu dacă am inaugurat ceva în perioada aceasta pentru simplul fapt că nu am avut ce. Proiectele cu finanţare europeană care au fost semnate nu sunt ale administraţiei PNL. Sunt ale Consiliului Local din care şi eu au am făcut parte. Nu-mi aduc aminte ca PSD să nu fi votat pentru vreun proiect european. Dimpotrivă! Să nu uităm că sunt proiectele comunităţii. Sunt proiectele de care oamenii au nevoie. Într-adevăr, administraţia liberală a semnat proiecte de un an de zile. Dar aşa cum v-am spus, au rămas la stadiul de semnătură şi acum trebuie să le implementăm într-o viteză foarte mare. De ce? Pentru că aşa cum ştiţi foarte bine, finanţarea pe acest program se va termina definitiv în 2023 şi noi trebuie să le implementăm până atunci. Cum se spune, este uşor să faci un copil, dar e foarte greu să-l creşti! Drept urmare noi trebuie să ne unim cu toţi ca să implementăm aceste proiecte în interesul cetăţeanului. Nu mai contează cine l-a semnat, că şi eu am semnat dar nu e vorba de semnătură, e vorba să le implementăm şi să le aducem la stadiul final pentru a câştiga comunitatea.”, a conchis Marius Dulce.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.