PSD | M. Ciolacu: Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii!

PSD | M. Ciolacu: Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii!

Marţi, 26 ianuarie 2021, la ora 11.00, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va prezenta partenerilor sociali datele preliminare ale alternativei de buget naţional propusă de PSD. Alături de Marius Budăi, coordonator al Departamentului de Muncă şi Dezvoltare Socială, preşedintele PSD propune liderilor celor mai importante organizaţii sindicale din ţară o consultare legată de principiile acestui proiect.

"Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici.

Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic!” a scris pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu care a continuat

“Nu au vrut să mărească #alocațiile copiilor. Deși Germania, de ex., exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 și 3.600 de dolari pe an pentru fiecare copil.

Nu au mărit salariile și pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iași cercetat de DNA!

Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate!

Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii!”

Ciolacu mai precizează că varianta de buget propusă de PSD “demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și a ajuta masiv economia! Vom arăta că sănătatea poate și trebuie finanțată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin stimularefinanciară și nu prin austeritate fiscală!”

Întâlnirea se va desfăşura în sistem hibrid, atât cu prezenţa fizică, cât şi online. La final, atât preşedintele PSD, cât şi liderii sindicali vor susţine declaraţii de presă.

LISTA PARTENERILOR SOCIALI INVITAŢI LA CONSULTAREA DIN 26 IANUARIE 2021

Dumitru Costin, preşedinte Blocul Naţional Sindical;

Leonard Bărăscu, preşedinte CNSLR Frăţia, preşedinte Federaţia SANITAS;

Bogdan Hossu, preşedinte Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa;

Simion Hăncescu, preşedinte Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ;

Vasile Marica, preşedinte Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici Sed Lex;

Anton Hadăr, preşedinte Federaţia Naţională a Sindicatelor din Învăţământul Universitar Alma Mater;

Dragoş Frumosu, preşedinte Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA;

Rodrigo Maxim, preşedinte Federaţia Sindicatelor din Transporturile Feroviare din România;

Vasile Lincu, preşedinte Sindicatul Naţional al Poliţiştilor ProLex.