PSD | M. Ciolacu: Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie!

PSD | M. Ciolacu: Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacționat dur pe Facebook după ce Ministerul de Finanțe a publicat miercuri seară primele date privind execuţia preliminată a bugetului general consolidat la finele anului 2020 care a înregistrat un deficit de 101,92 miliarde lei (9,79% din PIB).

“Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie!”, susține Ciolacu care a mai adăugat “Abia după ce i-am avertizat public că încalcă legea, incompetenții care îngroapă România au făcut publice datele prăpădului financiar pe anul trecut - 9,8%, un deficit de 100 miliarde lei, cât deficitul total al celor trei ani și 10 luni din guvernările PSD (2016-2019)! Măcar dacă acești bani s-ar fi dus pe gestionarea eficientă a pandemiei sau pe susținerea mediului privat românesc! Dar și autoritățile locale și firmele au fost lăsate să se descurce pe cont propriu!

Tunurile repetate date în plină pandemie, favorizarea unor grupuri de interese economice - care nu au plătit taxe în valoare de peste 9,4 miliarde euro!, gestionarea dezastruoasă provocată de politrucii numiți în funcții doar pe bază de carnet de membru PNL, ratarea permanentă a țintelor de colectare în ultimele cinci trimestre (de când Dreapta guvernează țara), toate împreună au generat o gaură de peste 10 miliarde euro. Bani care puteau merge în investiții, în economie, către români în final.”

Tot miercuri, conducerea PSD a prezentat Bugetul alternativ întocmit de specialiștii partidului pe anul 2020 susținând că există resurse pentru majorarea veniturilor românilor și pentru repunerea economiei în mișcare. “De aceea, când am prezentat bugetul PSD pe 2021 am spus că există bani pentru a mări veniturile românilor și pentru a pune economia în mișcare! Trebuie doar pricepere, voință și echitate socială! Și pentru asta ne vom bate atunci când vor binevoi să vină cu bugetul țării în Parlament!”, a mai susținut pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu.

cumingroapacitu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.