PSD / M. Budăi: Nu numai echipa din Călărași va fi câștigătoare!

PSD / M. Budăi: Nu numai echipa din Călărași va fi câștigătoare!

Aflat marți într-o vizită electorală în județul Călărași, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a spus că nu doar PSD Călărași va câștiga alegerile din 6 decembrie, explicând că în spatele acestui “succes” stă programul de guvernare, “extrem de bine structurat”.

“Nu numai echipa din Călărași va fi câștigătoare! În opinia mea, programul nostru electoral este extrem de bine structurat. Dar avem această sincopă pe care am spus-o și la început și anume că aceste alegeri din punctul meu de vedere nu sunt libere. Dar, odată ajunși în Parlament avem obligația ca tot ce scrie în program să fie dus la îndeplinire. Practic din secțiunea pentru muncă și protecție socială din programul anterior mai aveam o singură lege de adoptat și anume legea indemnizației sociale. Programul ar fi fost astfel îndeplinit. Și bineînțeles, majorarea valorii punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 dacă s-ar fi întâmplat să fim la guvernare a susținut Budăi.

Întrebat în ce măsură mediul de afaceri privat ar putea să susțină majorările propuse de PSD cu privire la alocații, salariile profesorilor și pensiilor, Marius Budăi a prezentat o parte din măsurile cuprinse în noul program de guvernare cu privire la susținerea economiei. “În programul de guvernare, am venit țintit, pentru mediul de afaceri pe 2 căi: calificare / recalificare și profesionalizare pentru că tot ceea ce s-a întâmplat cu această criză va da puțin peste cap dinamica forței de muncă, că vor dispărea anumite calificări, meserii, că vor apărea altele...Gândiți-vă, dacă nu ar fi dat PSD în 2018 legea cu telemunca unde am fi fost acum în această perioadă? Practic dacă n-am fi avut această lege nu s-ar fi putut lucra de acasă. a afirmat Budăi care a continuat “Ca primă măsură ca și mediul de afaceri să poată să majoreze salariile dar fără costuri suplimentare, propunem ca salariul minim pe economie să nu mai fie impozitat. Astfel angajatul primește la salariu cu 10% în plus iar întreprinzătorul nu are nici un efort bugetar suplimentar. Pe lângă acestea sunt și măsurile create prin granturi și dacă ar fi cumva să definesc acest capitol al muncii și demnității sociale într-un cuvânt, acesta ar fi SCUT. De ce? S, vine de la stimularea mediului de afaceri, C, de la creditare dar nu oricum. Nu cum s-a făcut în guvernarea liberală cu capitalizarea dobânzii, adică dobândă la dobândă, U, de la urgență pentru că am văzut prin așa-zis-ul program de guvernare, prin vară, la colegii liberali măsuri care targetau cumva prin 2030 să producă efecte și T, de la targetare, adică știu cărei ramuri economice mă adresez, cărei categorii de persoane și mai ales când și în ce condiții. Una din condiții ca să primești un sprijin de la stat, de exemplu, prin aceste granturi este ca cel puțin 10% peste salariul minim pe economie să fie în plată. Iată că 10% și 10% din impozit, angajatorii vor putea suporta și ei un salariu mai mare decât cel minim pe economie pentru angajații lor”.

La comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.