PSD / M. Budăi, la Călărași: Sunt bani pentru dublarea alocațiilor, pentru majorarea salariilor profesorilor și a pensiilor!

PSD / M. Budăi, la Călărași: Sunt bani pentru dublarea alocațiilor, pentru majorarea salariilor profesorilor și a pensiilor!

Prezent la Călărași pentru a susține candidații propuși de PSD Călărași pentru Parlamentul României, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a explicat că revenirea economiei României din declinul generat de pandemia de coronavirus este îngreunată de impactul redus al măsurilor de sprijinire reală a economiei, în prezent de doar 1,5% din PIB, în condițiile în care doar în țările est-europene, acesta oscilează între 15 și 20% din Produsul Intern Brut. “Suntem astăzi într-o situație economică extrem de delicată din punct de vedere al gestionării pandemiei de către guvernul liberal. Suntem în fața unei căderi economice extrem de grave pentru România. Dacă observăm că toate țările din jurul nostru încep ușor – ușor să recupereze din această pierdere economică, iată că în Româniaq este mai greu. De ce? Ne uităm în Raportul Fondului Monetar Internațional și vedem practic, o spune FMI și nu, noi, PSD și cred că liberalii n-or să spună că acolo lucrează pesediști, că România are practic influență în Prodsul Intern Brut măsuri de sprijinire reală a economiei de 1,5% din PIB cu perspectiva de a ajunge până la finalul anului la 2,5%. Și ne raportăm, bineînțeles, la țările din jurul nostru, țări est-europene, nu ne ducem la Germania unde tindem cu toții, vedem că de la Cehia până la vecinii noștri, bulgari, impactul în PIB al măsurilor reale de sprijin a mediului de afaceri, e undeva între 15 și 20%. De la 15, 20% până la 1,5% distanța e foarte mare și de aici revenirea mult mai grea a economiei României.” a spus Budăi care a prezentat și pilonii pe care s-a “construit” capitolul “Demnitate socială și muncă” din cadrul Programului de guvernare PSD 2021-2024. “Pornind de la această realitate, de la faptul că s-au pierdut foarte multe locuri de muncă în România, am început să scriem cu toții la programul nostru de guvernare. În spatele acestui program stau sute de ore de calcule, de dezbateri cu partenerii noștri sociali, sindicatele și patronatele. (...) Esența principală a programului nostru Secșiunea Demnitate socială și muncă este orientarea către mediul privat. De ce? Cu scopul de a apăra locurile de muncă existente, de a le recâștiga pe cele pierdute și de a crea alte locuri de muncă. Tot ceea ce înseamnă protecție socială în acest capitol, aș defini așa: Cea mai bună protecție este câștigarea unui loc de muncă dar nu oricum, ci bine plătit.

Din aceste două filozofii, am ajuns la măsuri convenite cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali astfel încât granturile și tot ceea ce propunem ca măsuri de încurajare economică să aibă ca scop principal apărarea locului de muncă dar și rezidența locului de muncă. De ce rezidența? Eram ministru în 2019 și știți foarte bine că practic, în perioada aceea, eram într-un deficit foarte mare al forței de muncă. Iată că am ajuns de la deficit la șomaj. Sunt județe unde rata șomajului a trecut de 5% Pentru aceste trebuie gândite un set de măsuri, pentru celelalte alt tip de măsuri care se regăsesc în programul nostru de guvernare. a mai spus Budăi care a conchis “Toate acestea le-am încadrat foarte bine în indicatorii macroeconomici pe structura cărora am creat programul. Și o spun cu toată tăria: Da, sunt bani pentru dublarea alocațiilor, da, sunt bani pentru majorarea salariilor profesorilor, da, sunt bani pentru creșterea pensiilor.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.