PSD / L. Mușat: O altă problematică importantă pe care o voi aborda va fi cea a modernizării administraţiei locale, a descentralizării mai susţinute şi mai concrete, dar şi mai echitabile

PSD / L. Mușat: O altă problematică importantă pe care o voi aborda va fi cea a modernizării administraţiei locale, a descentralizării mai susţinute şi mai concrete, dar şi mai echitabile

Liviu Mușat, cea de-a doua propunere a PSD Călărași pentru Senatul României a detaliat vineri principalele sale preocupări din Parlament în cazul în care călărășenii îi vor acorda pe 6 decembrie votul de încredere. “În ceea ce priveşte preocupările care mă vor anima în mod deosebit, dacă votul călărăşenilor mă va trimite în Parlament alături de minunaţii mei colegi, şi o spun cu toată convingerea vor fi următoarele: în primul rând fluidizarea şi simplificarea modului de cheltuire a fondurilor europene, în măsura în care vom putea creşte şi rigoarea urmăririi cheltuirii acestor fonduri. Apoi tot legat de această situaţie, problematica achiziţiilor publice. Toată lumea a devenit ca în povestea lui Creangă, ne tot frământăm, ne tot agităm că avem probleme cu achiziţiile publice dar văd că nimeni nu vrea să ia odată taurul de coarne. Eu cred că după 21 de ani de activitate, am o serie de soluţii pe care aş dori să le transform în proiecte de legi aşa încât misiunea administraţiei locale să fie mai uşoară în a accesa fondurile europene iar ca rezultat al acestei uşurări, proiectele să devină mai repede realitate.

O altă problematică importantă pe care o voi aborda va fi cea a modernizării administraţiei locale, a descentralizării mai susţinute şi mai concrete, dar şi mai echitabile. Fiindcă de multe ori până acum, descentralizăm dar descentralizăm mai mult atribuţii dar partea de resurse rămâne încă centralizată acolo la Bucureşti.

Şi nu în ultimul rând, daţi-mi voie să vă spun că problematica tinerilor şi atragerea lor în administraţia locală este pentru mine de asemenea o temă importantă şi sunt gata să propun un set de acte normative care să încurajeze pe de-o parte tinerii să vină în administraţia locală din România şi pe de altă parte să le dea instrumente utile şi legale UAT-urilor, aşa încât să-i aducă pe tineri. a spus Liviu Mușat, cel care a pus serios umărul, încă din urmă cu 2 decenii, la consolidarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, principala organizaţie de nivel regional care are responsabilitatea şi autoritatea elaborării strategiei şi implementării politicilor de dezvoltare regionale. Este o deosebită bucurie şi onoare în acelaşi timp pentru mine să fiu nominalizat pe lista Partidului Social Democrat pentru alegerile parlamentare din decembrie anul acesta. Sunt convins că argumente care au cântărit decisiv în această nominalizare sunt pe de-o parte activitatea mea profesională în cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, activitate care se întinde mai mult de două decenii şi bineînţeles calitatea mea de membru PSD care, de asemenea, se întinde pe mai mult de două decenii. Vorbind despre activitatea din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, şi vreau să vă reamintesc tuturor că nu am intrat în această agenţie în calitate de director ci am parcurs toate treptele ierarhice până la postul de director, de la cea mai de jos funcţie, cea de expert. Vreau să vă spun că împreună cu minunaţii mei colegi, în aceşti 21 de ani de activitate am contribuit la implementarea unui număr de aproape 3 mii de proiecte în cele 7 judeţe ale regiunii, printre care şi judeţul Călăraşi. Aceste proiecte totalizează peste 2,5 mld. de euro, şi suntem convinşi că cele mai multe dintre ele şi-au îndeplinit menirea pentru care ele au fost create, anume aceea de a aduce puţin mai bine în comunităţile respective. O altă realizare importantă, aş spune eu, a activităţii mele în cadrul agenţiei este construirea unui sediu importat, modern, al agenţiei în judeţul Călăraşi. Şi când spun acest lucru mă gândesc la faptul că el a fost realizat cu bani de la toate judeţele regiunii, ceea ce pentru noi înseamnă o recunoaştere a importanţei şi utilităţii activităţii pe care noi am desfăşurat-o acolo. Dacă bunul Dumnezeu ne va ajuta, în maxim o lună vom inaugura şi cel de-al doilea sediu al agenţiei, o extindere a actualului sediu astfel încât ne putem mândri că am contribuit şi noi într-o oarecare măsură la îmbunătăţirea calităţii estetice a zonei de Vest a oraşului cu aproape jumătate de hectar de suprafaţă de birouri în agenţie.

Evident că aceste realizări trebuie confirmate în perioada următoare. Ne aşteaptă programul 2021-2027. După cum observăm cu toţii există aceste schimbări, aceste provocări noi cauzate de virusul CORONA şi cu siguranţă că şi priorităţile pe care le-am stabilit până acum la nivelul judeţelor din regiune se vor schimba puţin, accentul căzând cu mai multă insistenţă asupra infrastructurii de sănătate, asupra proiectelor care să sprijine mediul privat fiindcă în această perioadă mediul privat este foarte afectat de situaţia prin care trecem.

Cu siguranţă că împreună cu reprezentanţii administraţiei locale din toate cele 7 judeţe şi în mod special cu judeţul Călăraşi vom găsi cele mai bune modalităţi de a cheltui cei peste 1,2 mld. de euro care vor fi alocaţi regiunii noastre în perioada 2021-2027.a mai adăugat Liviu Mușat.

Trag nădejdea că locul 5 obţinut de PSD între organizaţiile ţării la alegerile locale se va transforma în cel puţin un loc pe podium şi pentru aceasta, împreună cu colegii mei, împreună cu portdrapelul nostru, preşedintele organizaţiei Vasile Iliuţă, vom face totul ca acest lucru să se transforme în realitate. Vă mulţumesc şi să avem succes!

Liviu Mușat, candidat susținut de PSD Călărași pentru Senatul României

 

La comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.