PSD / L. Munteanu: Mă îngrijorează şi mă supără lipsa de preocupare a acestui Guvern

PSD / L. Munteanu: Mă îngrijorează şi mă supără lipsa de preocupare a acestui Guvern

De profesie cadru didactic, Laura Munteanu a vorbit în ultima conferință de presă la care a participat în calitate de candidat PSD Călărași pentru Camera Deputaților, despre “soarta” învățământuolui românesc, transferat acum în online din cauza deciziilor asumate de Guvernul PNL, în contextul pandemiei de coronavirus. Aşa cum v-am spus şi în conferinţa anterioară, împreună cu colegii mei am început munca de campanie. Am fost în mijlocul oamenilor, am discutat cu multe categorii de oameni despre nevoile lor, despre problemele lor, despre grijile de zi cu zi. Una dintre marile probleme, care s-a semnalat peste tot pe unde am fost împreună cu colegii mei, a fost aceea a învăţământului online. A problemelor care derivă din asta, pe mai multe paliere. Acolo unde există aceste device-uri, nu totdeauna familia poate sprijini copilul în realizarea acestui lucru. Colegii mei fac eforturi în acest sens. Am fost martoră la multe dintre aceste activităţi. Personal, sunt om de şcoală care susţine digitalizarea învăţământului românesc, dar ca o completare a învăţământului acesta faţă în faţă. Copiii noştri au nevoie de acest învăţământ. Nu mai devreme de acum două zile am avut ocazia, aici la noi în sediu, să mă întâlnesc cu un elev de clasa a VI-a. Şi l-am întrebat: ce faci, cum este?, cum te simţi?, care este părerea ta despre şcoala aceasta online? Şi el a spus aşa: „La început a fost interesant dar acum mi-e dor de şcoala aceea faţă în faţă. Îmi place la şcoală dar pe aceea o iubesc mai mult”. Era vocea unui copil. Trebuie să ţinem cont şi de vocile lor! Şi de dorinţele de a interacţiona cu colegii lor. De a interacţiona cu profesorii lor.

A doua parte a problemei ţine de insuficienţa acestor device-uri. De faptul că împreună cu dl. deputat Coarnă de exemplu, am fost în nişte comunităţi sărace, cu mulţi copii, unde accesul la aceste device-uri nu există şi unde este clar că acolo vom avea o problemă majoră. Vom încerca să-i sprijinim dar mă îngrijorează şi mă supără lipsa de preocupare a acestui Guvern care din martie şi până astăzi putea să aibă nişte măsuri în această direcţie. Puteam să deschidem şcolile cu aceste device-uri asigurate. Puteam să deschidem şcolile cu ore de formare cu colegii ei, nu aşa cum s-au făcut. Puteam să facem multe lucruri, dar nu ne-a interesat. Ne-au interesat doar alegerile şi să iasă guvernul PNL. a declarat Laura Munteanu care a conchis subliniind că Eu sper din suflet ca cetăţenii acestei ţări să vadă forţa noastră şi competenţa echipei PSD. Dorinţa noastră de a-i ajuta pe oameni, dorinţa noastră de a face o administraţie şi o politică pentru oameni. Nu pentru interese, nu pentru un grup, nu pentru mai multe. Pentru fiecare cetăţean al acestei ţări. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

La comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.