PSD | I. Samoilă: Ne-am propus să câştigăm competiţia în cele două localităţi

PSD | I. Samoilă: Ne-am propus să câştigăm competiţia în cele două localităţi

România se pregăteşte de alegeri locale parţiale pentru primari care vor fi organizate, pe 20 iunie, în câteva circumscripţii din ţară inclusiv în judeţul Călăraşi. E vorba de comunele Frumuşani (primarul ales nu a fost validat de instanţă) şi Cuza Vodă (primarul ales, din nefericire, a decedat!).

Secretarul executiv al PSD Călăraşi, Ion Samoilă a afirmat joi că social-democraţii şi-au propus să câştige alegerile parţiale, identificând în urma unor sondaje de opinie declanşate, candidaţii câştigători.

„Avem informaţii de la AEP că în luna iunie, aşteptăm şi Monitorul Oficial, vor avea loc alegeri locale parţiale pentru primari în localităţile în care aceştia nu au fost validaţi ori s-au întâmplat şi alte lucruri. La nivelul judeţului Călăraşi e vorba de comunele Frumuşani, acolo unde primarul a fost ales dar nu a fost şi validat şi Cuza Vodă (n.r. primarul ales a decedat!)

Suntem pregătiţi, avem întâlniri săptămânale, am fost în cele două localităţi. În acest moment desfăşurăm sondaje de opinie în cele două localităţi. Avem mai mulţi doritori pentru a se înscrie în această competiţie. Ne-am propus să câştigăm competiţia în cele două localităţi. Aşteptăm să vedem cum şi când o să se desfăşoare aceste alegeri.”, a declarat liderul PSD Călăraşi, Ion Samoilă.

Pe agenda şedinţei Guvernului din 13 mai s-au aflat Proiectul de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor locale parţiale pentru primari în unele circumscripții electorale, respectiv Proiectul de hotărâre pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale din data de 20 iunie 2021