PSD / I. Samoilă: Încă de luna trecută am solicitat convocarea unei şedinţe extraordinare pentru rezolvarea problemelor curente

PSD / I. Samoilă: Încă de luna trecută am solicitat convocarea unei şedinţe extraordinare pentru rezolvarea problemelor curente

Liderul consilierilor judeţeni PSD, Ion Samoilă, a declarat că astăzi a iniţiat demersul de convocare a unei şedinţe extraordinare în cadrul căreia să fie rezolvată şi problema plăţii salariilor angajaţilor DGASPC, nemulţumiţi că nu-şi vor putea încasa lefurile la timp.

Domnule Samoilă, iată că până la urmă a apărut şi o problemă majoră. Salariaţii din cadrul DGASPC sunt nemulţumiţi că nu-şi vor putea încasa zilele astea lefurile. Ce se întâmplă? Din cauza cui s-a ajuns în situaţia asta?

Ion Samoilă: Din cauza noastră nu s-a ajuns, în nici un caz! Noi nu suntem în Executiv. Am avut o discuţie acum o lună şi ceva cu dl vicepreşedinte Barbu care, între timp, s-a erijat în preşedinte, din punctul nostru de vedere, şi am stabilit atunci, dat fiind caracterul urgent, că indiferent cine, fie dumnealui şi o treime din consilieri, să convoace Consiliul Judeţean pentru rezolvarea a două probleme importante şi anume cea cu ADR-ul şi rectificarea bugetară pentru alocarea de sume de la bugetul de stat pentru DGASPC. Nu am fost sunat sau chemat pentru o discuţie ca să stabilim data şedinţei, pe luna august.

Între timp, această problemă a devenit şi mai acută. Noi, astăzi, am iniţiat un demers, în sensul că o treime din numărul total al consilieri, toţi membri PSD, am depus o adresă pentru convocarea unei şedinţe extraordinare pentru sâmbătă, 12 septembrie. În cadrul ei, am propus să stabilim o şedinţă ordinară pentru a intra, din punctual nostrum de vedere, în legalitate. În sensul că trebuie să alegem un preşedinte, votat de consilieri, cu atribuţiuni în acest sens, conferite de lege. Pentru că eu, la acest moment, consider că lucrurile care se întâmplă în Consiliul Judeţean nu sunt corecte şi nici legale.

Aţi purtat astăzi vreun dialog cu dl Barbu?

Ion Samoilă: Astăzi ne-am întâlnit doar cu secretarul general al judeţului, am discutat despre demersul nostru, l-am punctat, este perfect legal conform Codului Administrativ.

Să înţelegem că dacă n-aţi fi făcut acest demers, oamenii nu şi-ar fi încasat curând salariile...

Ion Samoilă: Lucrul ăsta trebuia să se întâmple, din punctul meu de vedere, în august. Dar nu s-a întâmplat şi din informaţiile noastre, după cum ne-a spus fostul directo al DGASPC, nu au bani pentru plata salariilor. Şi atunci, am luat această hotărâre...

Banii trebuie cumva transferaţi din bugetul Judeţului...

Ion Samoilă: Da, bani există încă de luna trecută. De aceea am purtat şi discuţia pe care am menţionat-o mai devreme. Să punem rectificarea pe ordinea de zi şi să rezolvăm problema salariilor plus cele două proiecte pe ADR. Nu s-a întâmplat însă din ce motive nu ştiu. Eu am o bănuială. Domnului vicepreşedinte Barbu îi e teamă că noi având o majoritate, intenţionăm să-l schimbăm din poziţia asta. Nu ştiu de ce se fereşte. Oricum mai sunt 2, 3 săptămâni şi vom avea un preşedinte ales de cetăţeni şi nu care se autointitulează ca şi Regele Cioabă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.