PSD | I. Samoilă: Ei sunt cei care au votat împotriva înfiinţării acestei comisii

 PSD | I. Samoilă: Ei sunt cei care au votat împotriva înfiinţării acestei comisii

Marţi, senatorii şi deputaţii au dat vot negativ proiectului de hotărâre care vizează înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind identificarea situaţiei reale, a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS. În acest sens, s-au înregistrat 156 de voturi "pentru", 230 de voturi 'împotrivă' şi nicio abţinere.

Secretarul executiv al PSD Călăraşi, Ion Samoilă a declarat joi, într-o conferinţă de presă că social-democraţii au decis declanşarea unei campanii de informare a cetăţenilor pe această temă, subliniind că printre cei care au votat împotriva înfiinţării comisiei de anchetă privind pandemia se numără şi cei doi parlamentari PNL Călăraşi, senatorul Ciprian Pandea, respectiv deputatul, Emil Dumitru.

„După cum ştiţi, PSD, la nivel naţional, a făcut demersuri în Parlamentul României pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă legată de modul de înregistrare şi declarare a celor decedaţi în urma infectării cu COVID-19.

Cu toate că în Biroul Permanent reunit a fost aprobată înfiinţarea acestei comisii, în plenul Parlamentului actuala coaliţie PNL – USR PLUS – UDMR a votat împotriva înfiinţării acestei comisii. Acum, întrebarea firească e: Ce au de ascuns legat de acest subiect? Dar e clar că sunt nişte diferenţe între ceea ce se raportează la nivel de judeţ şi ce se raportează la nivel naţional.

Noi am hotărât să declanşăm o campanie de informare a cetăţenilor pentru că este normal ca ei să ştie cine şi ce are de ascuns şi o să vă prezentăm cam cum o să se desfăşoare această acţiune.

Deja am tipărit un şablon pe care o să-l mediatizăm pe toate căile. (...) Ei (n.r. senatorul Ciprian Pandea şi deputatul, Emil Dumitru) sunt cei care au votat împotriva înfiinţării acestei comisii. Nu avem USR la Călăraşi aşa că vorbim doar de parlamentari PNL. Nu ştim ce se ascunde dar e limpede că sunt lucruri pe care nu vor să le aducă la cunoştinţa cetăţenilor.”, a declarat Samoilă.

sablonpnlcalarasi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.