PSD / I. Iacomi: Sunt bani de pensii, inclusiv pentru asigurarea creșterii punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie

PSD / I. Iacomi: Sunt bani de pensii, inclusiv pentru asigurarea creșterii punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie

La finele lunii iulie, bugetul pensii a cunoscut un excedent de 380,9 milioane de lei în luna iulie a acestui an. De altfel, la nivelul trimestrului 2 s-a înregistrat un excedent în cuantum de 218 milioane lei după ce în mai “surplusul” a fost de 351 milioane lei iar în iunie, de 32 milioane lei. Trendul pozitiv a fost evidenţiat şi de liderul PSD Călăraşi, Iulian Iacomi care a menţionat prin intermediul unei postări pe contul oficial de Facebook al PSD Călăraşi că există bani pentru plata pensiilor inclusive pentru asigurarea creşterii punctului de pensii de la 1 septembrie cu 15%. “Avem un excedent la bugetul de pensii, un excedent care infirmă orice zvon pe care încearcă să îl lanseze Opoziția. Mai precis, bugetul de pensii stă pe un plus de 380,9 milioane lei (!), o confirmare a faptului că sunt bani de pensii, inclusiv pentru asigurarea plății majorărilor care se vor aplica de la 1 Septembrie, atunci când punctul de pensie va crește cu 15%.

Iată cum măsuri criticate vehement la vremea lor de Klaus Iohannis și de Opoziție își dovedesc utilitatea în timp. Să ne amintim de modul în care PNL ataca deciziile guvernului, deși știa de deficitul lăsat de guvernarea Cioloș la bugetul de pensii?

Pentru cei care au uitat de unde a plecat Guvernarea PSD în ceea ce privește bugetul de pensii, amintim doar că în timpul guvernării Cioloș exista un deficit de 15 miliarde de lei. Acel deficit uriaș, care într-adevăr era de natură a pune în pericol plata pensiilor, a fost nu numai acoperit cu succes în ultimii doi ani de guvernare PSD, dar s-a realizat și un plus de aproape 400 de milioane de lei.

Aceasta este o adevărată performanță economică ce a fost posibilă în primul rând datorită măsurii de trecere a contribuțiilor de la angajat la angajator, dar și datorită creșterii numărului locurilor de muncă și a salariaților, șomajul în România coborând sub 3%!

Așadar, pentru toți călărășenii pensionari și nu numai: mulțumită guvernării PSD, acum sunt bani de pensii, inclusiv pentru asigurarea creșterii punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie, conform graficului.” a precizat preşedintele PSD Călăraşi, Iulian Iacomi.

Proiectul rectificării bugetare prevede alocări suplimentare Ministerului Muncii, de 517 milioane de lei, în special pentru plata pensiilor până la sfârşitul acestui an. Luna trecută, ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că punctul de pensie va creşte de la 1 septembrie cu 15%, la 1.265 lei, odată cu implementarea noii Legi a pensiilor.

„Anul acesta va fi o majorare a valorii punctului de pensie de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, în speţă 15%. În 2021 se va majora valoarea punctului de pensie până la suma de 1.875 de lei, iar între aceste perioade, în 2020, valoarea punctului de pensie va fi la 1.775 de lei. Toate acestea vor fi în paralel cu munca pe care o avem de depus, cu ceea ce avem de făcut, cu achiziţie software şi mai ales ne dorim să ajungem în situaţia în care să începem să simulăm, să începem să migrăm date din programul actual în noul program informatic, să începem să introducem noile formule de calcul”, spunea atunci Marius Budăi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.