PSD / I. Iacomi: Avem majoritatea necesară pentru a sancționa derapajele anticonstituționale ale guvernării liberale

PSD / I. Iacomi: Avem majoritatea necesară pentru a sancționa derapajele anticonstituționale ale guvernării liberale

Preşedintele PSD Călăraşi, Iulian Iacomi a susţinut prin intermediul unui mesaj postat pe contul de Facebook al organizaţiei judeţene că moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti" şi semnată de 208 parlamentari PSD şi UDMR are şanse de reuşită.

“Avem o veste bună: calculele din Parlament arată că moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva guvernului PNL va trece. Avem astfel majoritatea necesară pentru a sancționa derapajele anticonstituționale ale guvernării liberale, o guvernare care a recurs la asumarea răspunderii pe legi importante care trebuiau de fapt dezbătute în Parlament. Mă refer aici inclusiv la asumarea răspunderii pe legea bugetului, dar și la asumarea răspunderii pe legea electorală, cu doar câteva luni înainte de data alegerilor.

Liberalii doresc să schimbe jocul politic și regulile acestuia în an electoral.

Prin aceasta, PNL încalcă nu numai Constituția României, dar și recomandările europene în materie care interzic partidelor să abuzeze de poziția lor la guvernare pentru a trece legi favorabile lor din punct de vedere politic.

Putem pune capăt amatorismului liberal în a conduce țara și putem opri încălcarea Constituției de către liberali! Putem pune capăt determinării liberalilor de a distruge tot ce s-a construit în România în ultimii ani! Putem să-l oprim pe Ludovic Orban din a atenta la dezvoltarea economică a țării și la bunăstarea românilor!” a scris Iacomi pe Facebook.

Parlamentul s-a reunit, luni, pentru prezentarea moţiunii de cenzură depuse de PSD, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 287 parlamentari.

La şedinţă a participat premierul Ludovic Orban şi membrii Cabinetului.

Moţiunea de cenzură, intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti" şi semnată de 208 parlamentari, este citită în plen de deputatul PSD Daniel Suciu.

Potrivit semnatarilor, Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la Putere.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.