PSD | Guvernul şi ANRE trebuie să prelungească termenul de contractare pe piaţa liberalizată a energiei electrice

PSD | Guvernul şi ANRE trebuie să prelungească termenul de contractare pe piaţa liberalizată a energiei electrice

PSD solicită Guvernului şi Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să prelungească până la finalul anului termenul până la care consumatorii casnici pot opta pentru alegerea unui furnizor de energie electrică, având în vedere că până în prezent doar jumătate dintre aceştia au semnat un contract concurenţial. Rata extrem de scăzută a cetăţenilor care au încheiat astfel de înţelegeri arată eşecul catastrofal al campaniei de informare desfăşurată de Guvern şi ANRE cu privire la liberalizarea pieţei de energie electrică.

În condiţiile în care tarifele au crescut deja cu 18%, iar Guvernul nu a luat măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, furnizorii de energie electrică anunţă noi majorări pentru serviciul universal de până la 13%, după data de 1 iulie. Efectele în plan social ale acestor scumpiri vor fi catastrofale, dacă autorităţile din domeniu nu vor prelungi termenul de contractare pe piaţa liberalizată.

Este obligatoriu, ca în afară de prelungirea acestui termen, Guvernul şi ANRE să prevadă o procedură prin care furnizorii de energie electrică să îşi trimită reprezentanţii la domiciliul clienţilor pentru semnarea noilor contracte, astfel încât aceştia să fie informaţi corect şi în detaliu asupra opţiunilor pe care le au în această privinţă.

De asemenea, PSD cere Guvernului şi ANRE să prezinte, cu exemple concrete, cum au compensat pierderile suferite de consumatorii casnici din cauza haosului produs de autorităţi la începutul anului, în privinţa reglementărilor din piaţa de energie electrică.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.