PSD | Guvernul încearcă să diminueze gravitatea falsificării datelor privind decesele COVID

PSD | Guvernul încearcă să diminueze gravitatea falsificării datelor privind decesele COVID

PSD cere Guvernului Cîţu şi autorităţilor competente să intervină imediat pentru tragerea la răspundere a persoanelor care au falsificat datele privind decesele COVID din perioada campaniilor electorale de anul trecut şi ulterior acestora.

Comunicatele publicate în ultima perioadă de Grupul de Comunicare Strategică atestă în mod oficial falsul comis de cei care au centralizat şi difuzat datele privind evoluţia pandemiei. Pe lângă decesele înregistrate zilnic, sunt adăugate mai multe cazuri care nu fost anterior comunicate.

Chiar şi acum, când măsluirea datelor este evidentă, Ministerul Sănătăţii încearcă să diminueze gravitatea situaţiei. În loc să comunice şi să înregistreze în mod transparent datele omise în trecut, Guvernul le adaugă, "cu picătura", în fiecare zi, alături de decesele zilnice.

De exemplu, în data de 6 iunie 2020 , doar 8 dintre cele 90 de decese raportate erau din ultimele 24 de ore, restul fiind cazurile care au fost ascunse opiniei publice în timpul campaniilor electorale de anul trecut şi la începutul acestui an. Până în prezent, Guvernul a înregistrat în această manieră netransparentă peste 700 decese omise din raportările anterioare, cele mai multe fiind incluse chiar în raportarea de azi, 8 iunie - 256 de cazuri. Deci, în loc de transparenţa promisă, PNL şi USR continuă să dezinformeze cetăţenii cu privire la evoluţia pandemiei de coronavirus.

PSD consideră inadmisibil ca niciunul dintre cei care au gestionat aceste date să nu răspundă în faţa legii pentru una dintre cele mai mari acţiuni de dezinformare a opiniei publice care s-a produs în ultimii 30 de ani.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.