PSD | Eforturile premierului Cîţu de a elimina orice formă de opoziţie, inclusiv din mass media, vulnerabilizează România în UE

PSD | Eforturile premierului Cîţu de a elimina orice formă de opoziţie, inclusiv din mass media, vulnerabilizează România în UE

Delegaţia PSD din Parlamentul European atrage atenţia că, în lupta pentru o funcţie politică la nivelul partidului din care face parte, şeful Guvernului României, Florin Cîţu, este dispus să devină o ameninţare la adresa libertăţii presei şi o pată neagră pe imaginea României în cadrul Uniunii Europene.

"Respectul pentru libertatea presei şi independenţa instituţiilor statului reprezintă piloni de bază ai statului de drept şi, implicit, ai construcţiei europene din care România face parte. Utilizarea resurselor umane şi bugetare din Guvernul unui stat membru, pentru campania electorală internă a unui partid aflat la guvernare, reprezintă un abuz de netolerat. Punctajele de comunicare apărute în presa din România, cu privire la campania lui Florin Cîţu, provenite chiar de la Cancelaria Prim-ministrului, reprezintă o încălcare a legii pentru care vinovatul trebuie să răspundă", susţin reprezentanţii Delegaţiei Române S&D.

Mai mult, oficialii români arată că echipa lui Florin Cîţu, considerat "candidat pentru preşedinţia PNL" în birourile de la Palatul Victoria, o premieră pentru ţara noastră, îşi arată intenţiile abuzive prin faptul că punctajele prezentate de mass media dezvăluie şi care instituţii de presă sunt considerate ostile de consilierii lui Florin Cîţu.

"După ce a împărţit România în bogaţi şi săraci, în vaccinaţi şi nevaccinaţi, premierul Cîţu împarte acum şi mass media în bună şi rea, atacul la libertatea presei fiind singurul pe care nu îl pusese încă în scenă. Îi solicităm Prim-ministrului României să renunţe la haina care, în mod evident, îi este prea mare, să îşi achiziţioneze un sediu propriu de campanie, Guvernul fiind al României şi nu al candidaţilor vremelnici la o funcţie sau alta şi să lase această ţară, deocamdată neguvernată, pe mâna unui om dedicat agendei populaţiei şi nu a celei de partid. Neasumarea şi fuga de răspundere a unui politician care, după câteva zile de tăcere spune că nu ştie nimic despre acele documente, deşi ele poartă antetul Guvernului României, face ca spectacolul pus în scenă de PNL în această perioadă să lase un gust amar şi tot mai multă deziluzie în rândul unei populaţii abandonate de propria guvernare", a adăugat Delegaţia PSD din Parlamentul European.

Eurodeputaţii PSD consideră că acest nou derapaj se înscrie în lungul şir al abuzurilor succesive practicate de Guvernul Cîţu la adresa statului de drept, exact ca în cazul demiterii neconstituţionale a Avocatului Poporului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.