PSD denunţă sacrificarea PNDL în campania electorală a PNL

PSD denunţă sacrificarea PNDL în campania electorală a PNL

PNDL este un program necesar pentru milioane de români din localităţile ţării, în special din mediul rural şi din urbanul mic, unde posibilităţile locale de finanţare sunt mult mai reduse. Nu există comunitate în România care să nu fi beneficiat măcar de un proiect PNDL prin a fost ridicat nivelul de civilizaţie - trotuar, asfalt, apă, canal, gaz, energie electrică, grădiniţă, şcoală.

Anunţul cinic al premierului Florin Cîţu că "nu se mai face PNDL" ca replică la enunţul lui Ludovic Orban că dimpotrivă, e nevoie de PNDL, ilustrează flagrant dispreţul acestora faţă de comunităţilor locale şi folosirea iresponsabilă a banilor publici în campania internă pentru şefia PNL. De asemenea arată minciuna lui Cîţu că a făcut un munte de datorii pentru a face investiţii.

PSD cere imperativ continuarea finanţării PNDL! Oamenii au nevoie de infrastructura locală pentru a avea o viaţă mai bună. Însă în acest an, alocările pentru PNDL au fost cu premeditare mult mai mici faţă de cât s-a consumat anul trecut - 3,8 miliarde lei faţă de 6,6 miliarde lei în 2020, o reducere cu 42%! Banii deja s-au epuizat! Cât de incapabil să fii ca guvern pentru ca banii prevăzuţi în martie, pentru un an întreg, să se termine în iunie?

Sunt mii de proiecte în derulare care trebuie să fie terminate! Este inacceptabil să nu le fie asigurată finanţarea rapidă, mai ales în condiţiile în care guvernele Orban şi Cîţu au îndatorat România cu peste 49 de miliarde de euro, respectiv 239,3 miliarde lei în intervalul noiembrie 2020 - 15 iunie 2021, potrivit informaţiilor oficiale ale ministerului Finanţelor.

Unde-s banii? Că nu se văd nicăieri! Alocaţiile n-au crescut cum prevede legea, pensiile şi salariile au îngheţat, economia n-a primit sprijin în pandemie, infrastructura e la pământ, marile oraşe se sufocă în mizerie, investiţiile nu există nici măcar pe hârtie - exemplul cel mai notoriu este eşecul repetat al PNRR!

Cîţu şi pe Orban au promis că ţara nu va avea de suferit din cauza luptei lor interne pentru şefia PNL. Din nefericire pentru România este încă o minciună!

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.