PSD / D. Zamfir: România se îndreaptă cu paşi repezi către dezastrul programat de Cîţu

PSD / D. Zamfir: România se îndreaptă cu paşi repezi către dezastrul programat de Cîţu

Senatorul PSD, Cătălin Zamfir s-a “dezlănţuit” la adresa ministrului de finanţe scriind pe pagina de Facebook a partidului din care face parte că Florin Cîţu a devenit “asasinul economic al României”. În numai 7 luni, România a înregistrat un deficit de 50 de miliarde de lei, de 3 ori mai mare dcecât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a nului trecut.

"ASASINUL ECONOMIC AL ROMÂNIEI! România se îndreaptă cu paşi repezi către dezastrul programat de Cîţu. A ajuns, în numai şapte luni, la un deficit de 50 de miliarde de lei, de trei ori (!!!) mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe ce a cheltuit Cîţu 10 miliarde? Pentru ce se mai împrumută încă 4 miliarde de euro de la Comisia Europeană? Din ce va plăti aceste împrumuturi? Daca măsurile economice sunt atât de eficiente, de ce nu se văd efectele? Cum ai reuşit, Cîţule, să depăşeşti până şi Grecia la deficit?” a scris pe Facebook Zamfir care a continuat “P.S. Luni la ora 12:00, eşti convocat la Parlament la Comisia Economică a Senatului să explici totul despre deficitul bugetar, datoria publică, situaţia împrumuturilor, situaţia cheltuielilor şi a veniturilor bugetare. Te avertizez să nu te joci cu focul! Ai amanetat bugetul ţării pe mulţi ani de zile fără să dai nicio explicaţie! Lucrurile nu vor rămâne aşa!”

Execuţia bugetului general consolidat în primele şapte luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 49,68 miliarde de lei (4,7% din PIB), conform datelor publicate miercuri de Ministerul Finanţelor Publice.

După primele şase luni ale anului 2020, bugetul a consemnat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB).

Anul trecut în aceeaşi perioadă, execuţia bugetului general consolidat indica un deficit de 18,14 miliarde de lei, respectiv 1,76% din PIB.

Potrivit MFP, sume în valoare de 27,01 miliarde de lei (2,55% din PIB) au fost lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.