PSD | D. Coarnă: Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când avem o reglementare neconstituţională

PSD | D. Coarnă: Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când avem o reglementare neconstituţională

Deputatul PSD de Călăraşi, Dumitru Coarnă a criticat coaliţia de guvernare, centrată în jurul PNL, care la începutul lunii martie, prin Anexa 7.03 la Legea bugetului de stat pe 2021, a direcţionat, în premieră, în mod discreţionar, către administraţii publice locale şi judeţene, conduse de reprezentanţi PNL, USR PLUS şi UDMR, din 25 de judeţe, suma de 379 de milioane de lei pentru finanţarea unor investiţii.

„La nivel local, aceeaşi atitudine de dispreţ (n.r. a PNL) faţă de bugetul Consiliului Judeţean. Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când avem o reglementare neconstituţională cu acea Anexă 7.03 prin care toţi banii din bugetul public au fost transferaţi către primăriile PNL, USR şi UDMTR. Prin anexă la buget, iniţiată de Guvernul României!

Asta înseamnă că au condamnat jumătate de ţară care a votat cu PSD şi se răzbună prin această pîrghie pe care o au fiind la putere. Este un precedent extrem de periculos pe care l-au creat. Eu sper să-şi revină şi mai sper să regândească, pentru că există posibilitatea asta, juridic vorbind, această aşezare financiară pentru că practic au scindat România prin alocările bugetare.

I-au condamnat pe toţi cei care au votat PSD. I-au condamnat din răzbunare, cred,. Trebuie să fii raţional, echilibrat când eşti în funcţii publice de răspundere. Nu trebuie să te răzbuni pentru că răzbunarea e arma...unora pe care-i ştiţi mai bine decât mine şi pe care n-o să-i nominalizez acum. Să se regăsească ei în această descriere a mea. Pentru mine e o mare dezamăgire.”, a declarat joia trecută la Călăraşi, deputatul PSD, Dumitru Coarnă.

Anexa 7.03 cuprinde suma defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021, alocate bugetelor locale pentru finanţarea unor proiecte de investiţii şi a altor cheltuieli. Din suma de 379 milioane lei, 241 milioane lei au mers la orașe și comune, iar 138 milioane lei la consilii județene pentru finanțarea de diverse proiecte.

Topul județelor după banii alocați: Brașov – 61,5 milioane lei; Timiș – 46,7 milioane lei; Sibiu – 30,7 milioane lei; Bihor – 30 milioane lei; Alba – 25,5 milioane lei; Bacău – 24,3 milioane lei; Cluj – 18 milioane lei; Iași - 17,3 milioane lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.