PSD | D. Coarnă, despre construirea unui port la Olteniţa: Voi sprijini orice proiect de bună credinţă

PSD | D. Coarnă, despre construirea unui port la Olteniţa: Voi sprijini orice proiect de bună credinţă

Construirea unui port la Olteniţa este necesară şi oportună, susţine deputatul PSD, Dumitru Coarnă care şi-a exprimat întreaga sa disponibilitate de a pune umărul la promovarea acestui proiect care va contribui în mod substanţial la dezvoltarea economică a zonei. „Dacă nu rămânem în zona electorală aşa cum au procedat cu fermierii, nu-i o problemă. Eu voi sprijini orice proiect de bună credinţă care vine în sprijinul general al societăţii călărăşene. Nu putem să ne opunem unor lucruri benefice. Ar fi o problemă de atitudine, de respect faţă de electorat. În momentul în care cineva vine cu finanţare, cu un proiect care se pliază pe acea societate, da, e util şi oportun lucrull ăsta în Olteniţa! Au ridicat mai mulţi această problemă în zona respectivă. Dacă există finanţare şi ar trebui să găsească pentru că sunt la Putere, inclusiv în plan local, administraţia e PNL, atunci ar putea să dezvolte aceste activităţi. Îi sprijin”, a declarat joi, la Călăraşi, Coarnă care a admis că terenul respectiv, acolo unde se doreşte construirea portului, face subiectul unei discuţii juridice între APDF Giurgiu şi Primăria Olteniţa. „E o discuţie juridică acolo cu terenul. Tema trebuie lămurită. Eu m-am angajat că pot să-i sprijin în ceea ce priveşte cunoştinţele mele juridice pentru a detensiona acea procedură. Iar pasul 2 ar trebui să fie legat de finanţare. Am vorbit şi cu dl primar, cu cei din zona administrativă, cu dl viceprimar, a rămas să ne întâlnim şi să discutăm juridic pe marginea acelor contracte pe care le-au tot denunţat. Dar sper să depăşim momentul, să găsim o soluţie juridică şi fundamental ar fi financiară. Se vor crea foarte multe locuri de muncă în zonă. Din audienţe, vă spun că 70-80% din cetăţenivin pentru a solicita locuri de muncă.”, a mai adpugat parlamentarul social-democrat.

Afirmaţiile lui Coarnă survin în contextul declaraţiilor făcute de omologul său de la PNL, Emil Dumitru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul partidului la finele lunii februarie. „Portul se va construi la Olteniţa. Din perspectiva mea, Olteniţa este pregătită şi din punct de vedere al amplasamentului dar şi al modului în care vor să acceseze. La Olteniţa se vrea un port turistic în care să existe un punct de mic trafic între Tutrakan şi Olteniţa pentru că este coridorul cel mai facil de tranzit, inclusiv spre Turcia.”, spunea atunci şeful interimar al PNL Călăraşi, Emil Dumitru ironizând eforturile depuse de administraţia Iliuţă de a construi un port turistic de agrement la Călăraşi deşi contractul de proiectare şi execuţie lucrări a fost semnat. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judeţean Călăraşi. Proiectul presupune crearea unei capacităţi pentru 250 de ambarcaţiuni medii şi mici, cheuri, platforme portuare dar şi diguri de apărare împotriva inundaţiilor.

Să nădăjduim că, în calitate de reprezentant al Puterii la Călăraşi, dl Dumitru va izbuti să identifice nu doar soluţia cu privire la situaţia juridică a terenului ci şi resursele financiare necesare. La începutul anului 2010, Elena Udrea, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului promitea că Olteniţa o să devină port turistic. Şi primar era tot Costinel Milescu! Şi după 11 ani de la acele promisiuni deşarte făcute tot de o guvernare de dreapta, Olteniţa e tot fără port turistic!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.