PSD | D. Coarnă: Am depus, la Parchet, 4 denunţuri penale!

PSD | D. Coarnă: Am depus, la Parchet, 4 denunţuri penale!

Deputatul Dumitru Coarnă a declarat că miercuri a depus, prin poştă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, nu mai puţin de 4 denunţuri penale care vizează săvârşirea unor posibile infracţiuni la nivelul Primăriei comunei Crivăţ şi a Spitalului de Psihiatrie Săpunari.

„Ieri (n.r. miercuri, 21 aprilie) am depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, prin poștă, patru denunțuri penale.

Avem un denunț penal pentru comuna Crivăț. Executare de lucrări pietruite drumuri în comuna Crivăţ. Ce credeți că s-a întâmplat? Factura achitată, 800 tone de piatră, nici o piatră nu a ajuns în comuna Crivăț. Banii au ajuns la cei care, în opinia mea, au comis o infracțiune. Am și factura, e un prejudiciu evaluat la 800 milioane lei vechi.

Un alt denunț pe care l-am depus – Spitalul de Psihiatrie Săpunari despre care vă vorbeam recent. Aici avem un prejudiciu estimat undeva la 200 mii euro. Practic, dacă aș fi procuror aș fi imputat toată suma de 390 mii euro pentru că până la urmă acele aparate medicale nu erau utile și oportune, nu se pliau pe specificul spitalului. În opinia mea și factura a fost dublată.

Un alt denunț privește tot Primăria Crivăț. Acolo, am mai constatat un lucru. Înainte sau în timpul campaniei electorale din septembrie 2020, au construit un gard care împrejmuia cimitirul. Un lucru bun de altfel. Dar din evaluările pe care le-am făcut eu, costurile ar fi undeva la 100, hai, la 150 de mii lei, însă factura este de 300 mii lei, adică de 3 miliarde lei vechi. Am depus și în acest caz denunț penal.

Și un al patrulea denunț penal depus vizează tot Spitalul de la Săpunari. Acolo am mai găsit o factură de care vă mai spuneam eu, fiind vorba de amenajarea unei parcări. 160 tone de piatră, factură ”încasată”, plata efectuată. Au fost depozitate în zonă undeva la 25 – 30 tone prin extensie, deci o diferență de 130 tone facturată, încasați banii, o altă infracțiune în opinia mea.

Deci toate cele patru denunțuri le-am pus la Parchetul de pe lângă Tribunalului Călărași, domnului Xenofonte, să-l scot puțin din amorțeală. Deși, cred că o să ajungă dosarele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița. O să monitorizez îndeaproape aceste lucruri pentru că de multe ori în aceste dosare penale nu se lucrează fiind o influență politică extrem de mare și atunci se crează o presiune pe procurori deși procurorii ar trebui să reziste acestor presiuni.” a declarat joi la Călăraşi parlamentarul social – democrat care a mai adăugat că după sărbătorile de Paşti va depune un nou denunţ penal vizând o presupusă ilegalitate la primăria Dor Mărunt. „Mai am în lucru şi alte probleme de natură infracțională. E vorba de un drum comunal din comuna Dor Mărunt, satul Pelin, drum de 5 km, 5 m lățime. Drum care a fost reabilitat cu piatră, am aici fotografiile, în perioada 2014 – 2016. Toate bune și frumoase. Doamne Ajută!, primarii lucrează bine.

Ce vedem noi? În 2018 se facturează a doua oară acest drum, 100.000 euro, 5 miliarde lei vechi. Practic au semnat, au luat banii! După sărbători o să depun și aici un denunț penal.”, a continuat Coarnă care a conchis „Se pare că mă transform în altceva, în şeful Poliţiei Judeţene, în prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Fac practic ceea ce ar trebui să facă niște oameni care sunt plătiți pentru aceste lucruri”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.