PSD | D. Coarnă: Am constatat nereguli de natură penală la Crivăț și Radovanu

PSD | D. Coarnă: Am constatat nereguli de natură penală la Crivăț și Radovanu

Deputatul PSD Călărași, Dumitru Coarnă, a declarat joi că în urma deplasării în teritoriu a identificat la nivelul primăriilor a două localități din zona Olteniței, Crivăț și Radovanu, tot atâtea “nereguli de natură penală”, una dintre ele concretizându-se într-o plângere adresată organelor abilitate.

“În afară de activitatea din Parlament, am avut și o altă preocupare în sensul de a culege problemele oamenilor din teritoriu. M-am deplasat în localitățile din zona Olteniței și acolo am constatat niște nereguli de natură penală, nereguli pe care le-am materializat într-o plângere pe care am adresat-o Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Urmează s-o înaintăm și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Am mai făcut o constatare dar acolo era un dosar penal în lucru lăsat pentru prelucrare la DNA din 2017. E vorba de comuna Crivăț, 800 de tone de piatră, facturată de primarul de la acea vreme. Nicio piatră, nimic nu a ajuns în comuna Crivăț. Decât s-a facturat, s-a făcut plata. Vorbim de fals, uz de fals, ș.a.m.d.

Iar la Radovanu, vorbim de un contract de 10 milioane de euro, Regia Apă – canal. Apa nu e bună nici pentru menaj. Avem analize, am constatat că sunt probleme, am recomandat oamenilor să nu folosească apa pentru consum pentru că există riscul unei îmbolnăviri. Am formulat plângere penală și împotriva acestor aspecte. Contractul a început din 2012, trebuia încheiat în 2015 însă nu e finalizat nici în 2021. A început efectuarea lucrărilor înainte de a se deschide licitațiile a spus Coarnă, fără să mai facă precizări suplimentare cu privire la identitatea constructorului.