PSD / Cr. Sefer: Puterea liberală și-a atins scopul: bancherii raportează cu satisfacție profituri-record în 2020!

PSD / Cr. Sefer: Puterea liberală și-a atins scopul: bancherii raportează cu satisfacție profituri-record în 2020!

În ciuda crizei sanitare care a generat și o criză economică cu profunde consecințe în plan social, întregul sistem bancar românesc, format din 33 de bănci, a obţinut în primul semestru din acest an un profit net de aproximativ 2,8 mld. lei, peste profitul din aceeaşi perioadă a anului 2019, de circa 2,77 mld. lei, potrivit datelor BNR. Cele mai mari cinci bănci după active - Banca Transilvania, BCR, BRD, ING Bank şi UniCredit - au fost în S1/2020 şi în top 5 al celor mai profitabile bănci de pe piaţa ro­mânească, câştigul cumulat al celor cinci in­sti­tu­ţii de credit fiind de 2,13 mld. lei, ceea ce re­pre­zin­tă aproximativ 76% din profitul în­tre­gului sis­tem bancar din primul semestru din acest an. (sursa zf.ro)

Deputatul PSD Călărași, Cristian Sefer susține că din acest punct de vedere, Guvernul Orban “și-a atins scopul: bancherii raportează cu satisfacție profituri-record în 2020!”

“Apostolul creșterii TVA, Florin Cîțu, le repetă tot timpul românilor că nu sunt bani! Mai ales pentru cei mai săraci sau pentru cei mai vulnerabili – copiii si bătrânii. În paralel, pompează miliarde în buzunarele celor mai bogați!

Puterea liberală, care împrumută sume uriașe și îndatorează zece generații, și-a atins scopul: bancherii raportează cu satisfacție profituri-record în 2020! Pentru clienții politico-financiari – mumă, pentru firmele locale și angajații lor – ciumă! Pe 6 decembrie schimbă guvernarea Orban-Iohannis!” susține parlamentarul călărășean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.