PSD / Comitetul Executiv Naţional se reuneşte luni pentru discuţii despre componenţa viitorului Guvern

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a desemnat-o pe social-democrata Viorica Dăncilă drept candidat la funcţia de prim-ministru al României.

Conform Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru trebuie să ceară, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

În acest context, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat miercuri că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât pe 29 ianuarie să fie dat votul de învestitură pentru Guvernul condus de Viorica Dăncilă. "Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permit Constituţia şi regulamentele celor două Camere, în aşa fel încât pe data de 29 ianuarie să avem votul de învestitură în Parlament", a declarat Dragnea.

Sursa www.agerpres.ro