PSD | Coaliția de guvernare trebuie să reglementeze rapid protecția consumatorului vulnerabil!

PSD | Coaliția de guvernare trebuie să reglementeze rapid protecția consumatorului vulnerabil!

Partidul Social Democrat revine cu solicitarea ca partidele din Coaliția de guvernare să adopte urgent o soluție pentru protecția consumatorilor vulnerabili care nu mai pot face față creșterii galopante a tarifelor la energie și gaze naturale.

Declarația ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre necesitatea unei reglementări mai rapide, până la finalul anului, a Legii consumatorului vulnerabil confirmă ceea ce PSD a arătat cu mai mult timp în urmă, când a solicitat o sesiune extraordinară la Camera Deputaților pentru amendarea și adoptarea în regim de urgență a acestui act normativ.

PSD consideră că, în afară de calea parlamentară, Coaliția PNL-USR-Plus-UDMR are și varianta unei ordonanțe de urgență care să prevadă măsuri concrete pentru stoparea creșterii necontrolate a tarifelor la energie și gaze naturale și pentru protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de sosirea anotimpului rece.

PSD consideră că trebuie reglementate rapid cel puțin două măsuri imperative:

  1. Stabilirea unui mecanism de plafonare a prețurilor la energie dacă piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30%, într-un interval de 6 luni.
  2. Subvenționarea unei părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror venit se dovedește insuficient în raport cu majorarea tarifelor.

PSD consideră că firmele din domeniul energetic trebuie să participe și ele, într-un fel sau altul, la protejarea consumatorului vulnerabil. Este inadmisibil și profund inechitabil ca într-o țară care încă are resurse energetice consistente să avem, pe de o parte companii care fac profituri uriașe, iar de cealaltă parte milioane de cetățeni care nu-și mai pot asigura subzistența din cauza creșterii amețitoare a facturilor la utilități.

Este evident că actuala piață a energiei provoacă dezavantaje uriașe pentru consumatori și este datoria acestui Guvern și a politicienilor de dreapta să găsească soluții pentru că ei sunt cei care au decis liberalizarea haotică a pieței din România, cu efectele catastrofale pe care le vedem acum.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.