PSD / Când graba strică treaba...

Foarte probabil, în plenul şedinţei ordinare din această lună, preşedintele Vasile Iliuţă va supune dezbaterii consilierilor judeţeni un proiect de hotărâre privind „revenirea” în CJ a social – democratului, Marian Sbârcea care a câştigat prima bătălie cu partidul, în instanţă. El a fost exclus din PSD Călăraşi însă a contestat în instanţă documentele aferente emise de prefect precum şi o Hotărâre validată de consilierii judeţeni şi, astfel, preţ de 60 de zile va avea dreptul de a-şi exercita mandatul de consilier judeţean. Dacă va câştiga şi la „fond”, atunci Marian Sbârcea îşi va putea duce mandatul, foarte probabil, la bun sfârşit. Asta dacă nu va încălca prevederile statutare!

 

Reîntoarcerea lui Sbârcea implică excluderea unui alt consilier judeţean PSD iar acesta, în mod normal, nu poate fi decât Marcel Nuţu, ultimul venit, în fond cel care l-a şi înlocuit la vremea respectivă pe fostul vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Pentru a se „vacanta” locul, Nuţu are la îndemână două posibilităţi: fie va demisiona, fie va rămâne fără sprijin politic dar şi fără statutul de membru PSD. Cel mai probabil va demisiona punând astfel capăt unui scandal artificial creat din...grabă. Presupun că stafful organizaţiei judeţene ar fi putut evita un astfel de moment uşor stânjenitor dacă nu s-ar fi grăbit cu nominalizarea lui Marcel Nuţu. Înţelept ar fi fost să urmărească finalul demersului lui Sbârcea din instanţă. Nu e limpede încă dacă Marian Sbârcea va câştiga finalmente în instanţă însă e clar că Marcel Nuţu a devenit, fără voia sa, o „victimă”. El nu va mai putea activa în acest mandat în Consiliul Judeţean!

 

Pe ultima sută de metri, social – democraţii ar mai avea o speranţă. Şi anume ca Iulian Iacomi să-şi prezinte demisia din calitatea de deputat şi să-şi ia în primire funcţia de primar al oraşului Lehliu Gară pe care a câştigat-o în urma alegerilor locale parţiale din 11 iunie. Astfel, consilierul judeţean, Sorin Vrăjitoru, cel aflat pe 3 pe lista de candidaţi a partidului pentru CD, ar deveni deputat în locul lui Iacomi, eliberând astfel şi un loc în Consiliul Judeţean. Dar nici până în ziua de azi, Iacomi nu a dat vreun semn. Deşi s-a scurs perioada de 15 zile de notificare a Biroului permanent al Camerei cu privire la starea sa de incompatibilitate, Iacomi mai are la dispoziţie, potrivit aceleaşi Legii 96 / 2006, încă 30 de zile pentru a opta fie pentru mandatul de deputat, fie pentru cel de primar. Ori acest termen ar expira pe 7 august iar problema trebuie rezolvată până la mijlocul săptămânii viitoare! Iacomi nu pare ancorat la realităţile cu care se confruntă partidul şi preferă să prelungească starea de incertitudine. Sunt voci în PSD care pretind că Iacomi nu va renunţa la mandatul de deputat ceea ce ar însemna că alegerile locale parţiale s-au ţinut degeaba. Alţii susţin că Iacomi va redeveni primar însă profită de această perioadă de 30 de zile doar pentru a-şi rotunji veniturile cu indemnizaţia de deputat care a crescut şi aşa considerabil după 1 iulie.

 

În PSD şi nu numai “disensiunile” dintre membri şi conducere ar trebui tratate cu mai multă maturitate. În urma momentelor tensionate, câştigat ar trebui să iasă partidul şi nu o tabără sau alta. Dar când graba strică treaba, inevitabil apar şi astfel de consecinţe care aruncă “seriozitatea” partidul în derizoriu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.