PSD Călăraşi şi-a stabilit noua conducere judeţeană

PSD Călăraşi şi-a stabilit noua conducere judeţeană

Biroul Permanent Judeţean va cuprinde 19 vicepreşedinţi.

Sala de spectacole Barbu Ştirbei a găzduit astăzi lucrările Conferinţei Judeţene Extraordinare de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, eveniment la care a participat şi liderul partidului, Liviu Dragnea.

Din cei 106 delegaţi convocaţi au răspuns “prezent” doar 101 care au decis prin vot deschis alegerea lui Iulian Iacomi în funcţia de preşedinte.

“Am venit înapoi ca să fac treabă la Călăraşi. Dragi colegi, dragi membri, vă respect foarte mult şi vă apreciez pentru că astăzi în zi de sărbătoare ne onoraţi cu prezenţa. Este o zi mare, o zi de sărbătoare pentru noi. După cum vedeţi, la Călăraşi, au venit naşii la fini, nu finii s-au dus la naşi. Nu este victoria lui Iacomi, este victoria noastră a tuturor membrilor PSD din judeţul Călăraşi. Trebuie neapărat să ne mobilizăm pentru a face faţă ca în următoarele alegeri pe care le avem, europarlamentare, prezidenţiale, locale, să putem câştiga, să putem emite pretenţii. Este păcat de acest electorat pe care îl avem. Am fost din poartă în poartă la alegerile parlamentare din 2016, unde, de la Crivăţ până la Borcea, cred că, în decurs de o lună şi o săptămână, împreună cu echipa de campanie, am făcut în jur de 500 de km.  Am convins oamenii să fie alături de noi. Avem un electorat stabil. Singura problemă, nu aş fi vrut să discut, dar totuşi, văd că domnul primar Râjnoveanu apreciază foarte mult anumite persoane. Nu e singurul, este o discuţie deschisă, mi se pare normal ca noi în partid să ne spunem ce avem de spus fără să ne supărăm. Da, în BPJ-ul de acum am inclus toţi parlamentarii pentru a le reda exact valoarea pe care trebuie să o aibă un parlamentar. Nu pot eu ca preşedinte să pot să dau ordine unui parlamentar care vine să ne consulte, să ne dea sfaturi, să ne îndrume, sau să interzicem unor miniştri să intre în judeţul Călăraşi. Ştiţi foarte bine, despre ce vorbesc. Legat de municipiul Călăraşi, ce vină avem noi, primarii care câştigăm alegerile în fiecare an? Eu sunt primar din 2000, am câştigat Dor Mărunt-ul, am câştigat oraşul Lehliu Gară, alegerile parlamentare, m-am reîntors la Lehliu Gară, am câştigat din nou alegerile împotriva a jumătate din PSD, nu uitaţi. Jumătate din PSD, domnule preşedinte, au fost împotriva mea şi pot veni cu argumente. Ce vină avem noi, primarii care câştigăm municipiul Olteniţa, că dumneavoastră, la Călăraşi, candidaţii pe care îi avem noi puşi pe lista pentru funcţia primar şi funcţia de consilieri locali nu câştigaţi?  Plus de asta mai dansaţi şi pinguinul cu PNL-ul.

Legat de investiţii. Da, sunt foarte multe investiţii venite în judeţul nostru. Apreciază foarte mulţi primari, şi primarii PNL apreciază programul nostru de guvernare. Drept dovadă că astăzi avem în sală doi primari PNL care au bărbăţie politică, şi-au asumat şi au venit lângă noi. Obiectivul nostru comun este să câştigăm alegerile şi vă promit că voi pleca din politică aşa cum am intrat. Învingător, împreună cu dumneavoastră! Vă mulţumesc!” au fost cuvintele adresate la final de noul preşedinte, Iulian Iacomi.

Primarul oraşului Lehliu este urmat în “organigrama” partidului de Roxana Paţurcă, senator, care a fost validate în funcţia de preşedinte executive.

Noul Birou Permanent Judeţean va cuprinde 19 vicepreşedinţi. Pe această listă fugurează şi fostul preşedinte şi fondator al partidului, Doru Ioan Tărăcilă care revine în boardul organizaţiei judeţene după o “penitenţă” autoimpusă de circa 10 ani. Din Birou mai fac parte cei 3 deputaţi, 4 consilieri judeţeni şi 5 primari.

În afara preşedintelui Liviu Dragnea, au mai fost prezenţi duminică la Călăraşi, secretarul general interimar, Codrin Ştefănescu, preşedintele Consiliului Naţional, Mihai Fifor, eurodeputatul, Claudia Ţapardel, deputaţi şi senatori. Şefi de comisii parlamentare.

Mandatul actualei conduceri este unul scurt care ar trebui să se încheie în luna septembrie când vor fi organizate din nou alegeri, la termen.

 

Preşedinte: Iulian Iacomi – Primarul oraşului Lehliu Gară

Preşedinte executiv: Roxana Paţurcă - senator

Vicepreşedinţi: Eugen Nicolicea (deputat), Cristian Sefer (deputat), Sorin Vrăjitoru (deputat), Marius Dulce (preşedinte PSD Mun. Călăraşi, consilier local), Ion Samoilă (consilier judeţean), Victor Sandu (director general Agenţia Naţională Apele  Române), Petre Ţone (primar mun. Olteniţa), Nicolae Râjnoveanu (primar comuna Roseţi), Doru Ioan Tărăcilă, Dorel Dorobanţu (primar oraşul Fundulea), Alexandru Petre Călin (primar ciomuna Săruleşti), Gheorghiţă Cărtuşanu (primar comuna Fundeni), Elena Mihăilescu (preşedinte OFSD Mun. Călăraşi), Laura Munteanu (consilier judeţean), Marian Sbârcea, Sergiu Manole (consilier judeţean), Marian Ichim (consilier judeţean), Răzvan Meseşeanu, George Chiriţă (consilier judeţean).