PSD Călăraşi / Ca la ei, la nimenea!

Consilierii judeţeni PSD au reuşit, până la urmă, să încheie anul pe...prima pagină, ocupând cu brio rubrica „AŞA NU!”. În ultima şedinţă de plen Vîrtejanu&Chiriţă&Co au decis să se opună validării Proiectului de Hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico – economice a obiectivului de investiţie “Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea – Călăraşi – Port turistic de agrement, Faza Studiu de Fezabilitate. Mai exact doi dintre ei au votat “împotrivă” (unul fiind chiar Liviu Vîrtejanu!) iar ceilalţi au ales să se abţină”, considerând probabil, că în felul acesta îi pot face opoziţie “reală” preşedintelui Iliuţă, de sorginte liberală. Că vor şi pot să facă opoziţie Puterii PNL din Consiliul Judeţean, e un lucru bun, benefic pentru democraţie. E treaba lor! Însă şi de data asta, la fel ca în cazul “BRCT”, consilierii judeţeni PSD, strâns uniţi în jurul lui Vîrtejanu&Chiriţă au reuşit pe deplin să se facă încă o dată de râs. Din cel puţin 3 motive:

1. Proiectul, aşa cum susţin iniţiatorii, vizează dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic şi administrativ, creându-se premisele generării de noi locuri de muncă. În plus, se preconizează creşterea gradului de atractivitate a zonei, concomitent cu sporirea consumului pentru o gamă largă de bunuri şi servicii, ce vor fi achiziţionate ulterior implementării proiectului.

2. Proiectul dacă va trece şi de Comisia Tehnică de Expertiză va fi finanţat de Ministerul Turismului, condus chiar de un pesedist, Mircea Dobre. Care ştie despre ce este vorba şi chiar şi-a manifestat intenţia să susţină financiar investiţia pentru că există fonduri şi în plus e loc suficient. Pentru că nu există prea multe astfel de proiecte livrate de autorităţile locale din ţară. Dacă o auzi ministrul că tocmai colegii lui de partid pun piedici, o să ne dea cu proiectul în cap, spunându-ne probabil şi printre dinţi că ne merităm soarta!

3. Dincolo de aceste prime două motive, ar mai fi unul care le şi întrece. Ei bine, acest proiect a fost „gândit”, dacă putem spune aşa, chiar de un pesedist. E vorba de fostul consilier judeţean, Sorin Vrăjitoru, de puţină vreme deputat care încă din martie 2014 a iniţiat împreună cu actualul administrator public al judeţului, Bogdan Georgescu, pe atunci vicepreşedinte al CJ, Hotărârea privind constituirea Grupului de lucru pentru analizarea Proiectului „Dezvoltarea zonei turistice Braţul Borcea – Călăraşi”. Ştiu prea bine că acest proiect e chiar unul de suflet pentru deputatul Vrăjitoru care s-a străduit enorm să-l vîre sub nasul lui Vasile Iliuţă, imediat ce acesta a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean. Dacă Iliuţă l-a preluat şi l-a susţinut, nu acelaşi lucru au făcut şi colegii lui Sorin Vrăjitoru. Puteau măcar să-l bage în şedinţă la partid şi să-l mai întrebe o dată dacă proiectul în sine merită susţinut politic!

Dar opunându-se sub pretextul fals că astfel de „acţiuni” i-ar conferi avantaje politice lui Iliuţă, consilierii PSD i-a sancţionat, nu doar pe Vrăjitoru, ci pe toţi călărăşenii care nădăjduiesc că vor trăi într-un viitor apropiat într-un oraş puternic, dezvoltat economic, de care să fie până la urmă, mândri! Aşa cum ne-au promis şi pesediştii în urmă cu un an. Dar...

 

Din păcate, astfel de „episoade” cu final amar încep să devină o obişnuinţă în PSD Călăraşi. Mă întreb dacă domnul Ciprian Pandea are sau nu habar de astfel de „derapaje” ale colegilor săi? Dacă nu, e grav. Dacă da, e şi mai grav. Pentru că ele sunt tolerate şi se pot repercuta negativ asupra partidului pe termen mediu şi lung.

Situaţia pare să fi scăpat de sub control. În lipsa sa dar şi profitând, probabil, şi de tinereţea preşedintelui lor interimar, aleşii judeţeni PSD fac cam ce-i taie capul punând interesele politicianiste, de grup, pe primul loc în detrimentul celor publice.

E imposibil de crezut că abordând astfel de „poziţii” prin membrii săi, PSD va reuşi să-şi atingă în 2019 şi 2020, ţintele politice propuse.