PSD Călărași a dezbătut joi Pachetul Legislativ pentru Creșterea Natalității

PSD Călărași a dezbătut joi Pachetul Legislativ pentru Creșterea Natalității

“Creșterea natalității este o prioritate. Însă, familiile trebuie ajutate și după ce vin copiii pe lume. Pregătim la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lansarea unui pachet de sprijin pentru familiile cu mulți copii sau cu venituri mai reduse.”, spunea în urmă cu o săptămână Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Joi, 23 martie, conducerea PSD Călărași a dezbătut cele 10 măsuri incluse în cadrul Pachetului legislativ pentru creșterea natalității cu o parte din membrele și simpatizantele partidului în cadrul unei întâlniri desfășurate la Borcea.

“Astăzi, în localitatea Borcea, a fost dezbătut Pachetul Legislativ pentru Creșterea Natalității, 10 măsuri propuse de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin ministrul PSD Gabriela Firea.

Pachetul se află, în această perioadă, în consultare publică și conține 10 teme de importanță, creionate pentru a veni în sprijinul familiilor numeroase:

1. TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor (lapte praf, mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă).

2. Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță pentru familiie cu venituri de maximum 2 salarii medii nete pe economie, aproximativ 8.000 de lei.

3. Cardul familiilor numeroase + cardul pentru tineri. Un card de reduceri care va putea fi folosit pentru a obține reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracție, restaurante sau librării.

4. Voucher Materna pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame în valoare de 2.500 de lei.

5. Reducerea dobânzilor pentru creditele imobiliare cu procente cuprine între 0.3% și 1.3% acordate familiilor numeroase.

6. Protecția mamelor care se întorc în câmpul muncii. Propunere legislativă pentru asigurarea stabilității locului de muncă pentru o perioadă de maximum 1 an în cazul mamelor care se întorc în câmpul muncii din concediul de creștere a copilului.

7. Program flexibil de muncă pentru părinții cu copii până la vârsta de 3 ani printr-un program de muncă flexibil și posibilitatea de a lucra remote (de acasă) 1-2 zile pe săptămână.

8. Voucher pentru tratamente stomatologice la copii în valoare 1.500 de lei.

9. Sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. În funcție de anumite criterii, ajutorul va fi oferit persoanelor care-și asumă creșterea acestor copii și poate fi acordat strict pentru rechizite, haine, analize medicale etc.

10. Concurs Naţional de Proiecte Pentru Familie.Organizat ca un call de proiecte dedicate familiilor, pe care să le deruleze organizaţiile şi fundaţiile. Proiectele câștigătoare vor fi stabilite în baza unei metodologii, iar granturile stabilite în funcție de bugetul dedicat programului. Anul trecut, MFTES a derulat concursuri de proiecte studențești și de tineret pentru care a acordat granturi de 50.000 de lei/proiect.”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a OFSD Călărași.

La întâlnire a fost prezent și dr. Andrei Dumitrescu care a vorbit despre “creșterea natalității și pericolul declinului demografic.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.