PSD / C. Pandea: Noua Lege a Achizițiilor Publice va fi realizată după modelul german

Pandea Ciprian

O lege nouă a achiziţiilor publice este o prioritate pentru Cabinetul condus de Viorica Dăncilă şi potrivit preşedintelui PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, actul normativ va fi realizat, în perioada imediat următoare, după modelul german. “Este imperios necesară adoptarea rapidă a unui nou pachet de legi privind achizițiile publice pentru deblocarea investițiilor majore. Noua lege a achizițiilor va fi realizată după modelul german și va simplifica procedurile pentru realizarea investițiilor publice în spitale, școli, drumuri etc.  Tribunalele de achiziții publice vor înlătura blocajele generate de contestarea licitațiilor pentru realizarea proiectelor de investiții.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, preşedintele Ciprian Pandea care a mai adăugat “Termenul limită pentru adoptarea noului pachet de legi privind achizițiile publice este 15 aprilie. Cuvântul de ordine este simplificare. Este de interes major ca România să iasă din blocajul actual și licitațiile să se desfășoare ritmic iar proiectele să nu mai zacă cu anii în nelucrare. Pentru 2018, sunt prevăzute și bugetate investiții echivalentul a 4,2% din PIB, respectiv, în valoare totală de 38,5 miliarde de lei. Guvernarea PSD-ALDE a făcut o prioritate maximă din investiții și a alocat resurse consistente – mai mult cu 42% față de anul trecut. Însă orice initiativă este zadarnică urmare a practicii contestațiilor, ajunse sport național, care blochează pe termen lung orice proiect.”.

 

“Înființarea unei structuri unice, centralizate, responsabile pentru achiziții publice, după modelul care funcționează în alte state, este oportună doar pentru instituțiile centrale. În niciun caz nu poate fi extinsă și la nivel regional sau local pentru că este contrar descentralizării – prioritate esențială a programului de guvernare – dar mai ales pentru că în loc să elimine blocajele le-ar accentua! “

Ciprian Pandea, preşedinte PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.