PSD / C. Pandea: Guvernul are bani de pensii și salarii și încă ceva în plus

C. Pandea Guvern 1

Atât la finalul primului trimestru cât şi după primele 4 luni din 2018, ANAF a colectat, în sume nete, mai mult decât în anii 2016-2017 și, de asemenea, a depășit planul de colectare stabilit prin legile bugetare. 

Preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea a declarat că din acest punct de vedere n-ar trebui să existe “întrebări” din partea Opoziţiei cu privire la existenţa resurselor necesare achitării pensiilor şi salariilor. “Din moment ce Guvernul a încasat în primele 4 luni cu 1 miliard de lei în plus peste ceea ce era programat în Buget, este clar că sunt bani pentru plata pensiilor și salariilor (prevăzute în buget) și încă ceva în plus.” a spus Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul SGG care a continuat “Este clar că după „întrebarea toxică” formulată de președintele Iohannis („dacă mai sunt bani de pensii și salarii”), s-a declanșat o întreagă propagandă care fără niciun argument pune la îndoială capacitatea statului de a plăti pensii și salarii, inducând astfel îngrijorare și panică în rândul cetățenilor. Este doar un demers iresponsabil care nu urmărește decât un singur obiectiv: destabilizarea țării. Deci dacă are 1 miliard în plus, poate plăti toate pensiile și salariile și mai rămâne cu încă ceva care poate fi direcționat la investiții și dezvoltare.”

Programul de colectare repartizat de către Ministerul Finanțelor Publice pe primele trei luni ale anului 2018 a fost de 54,31 mld. lei. Totalul sumelor colectate de către ANAF pentru perioada mai sus menționată a fost de 54,40 mld. lei, acesta reprezentând, dupa cum se observă, o depășire în cifre absolute cu 93,6 mil.lei a programului de colectare stabilit și o depăşire cu 10,6% - indice nominal, respectiv cu 5,20 mld. lei mai mult față de perioada similară a anului 2017 (49,20 mld. lei ). Se poate observa faptul că gradul de depășire a nivelului încasărilor similare din anul 2017, 10,6% - indice nominal, este superior prognozei de creștere economică pentru anul 2018, revizuită la 6,1%, conform prognozei de primăvară a Comisiei Naționale de Prognoză.

În primele patru luni ale anului 2018, Agenția Naţională de Administrare Fiscală a colectat venituri bugetare în sumă totală de 75,58 mld. lei (fără încasările din taxa clawback și din operațiunile de tip “swap“ prevăzute în legile bugetare anuale)

“Pentru a clarifica grava confuzie dintre veniturile fiscale la Bugetul General Consolidat și veniturile fiscale încasate de ANAF, trebuie precizat că veniturile colectate de ANAF sunt doar o parte din veniturile fiscale realizate la nivelul Bugetului General Consolidat.” a conchis Pandea.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.