PSD / C. Diaconu, despre învățământul online: În realitate, situația este dramatică!

PSD / C. Diaconu, despre învățământul online: În realitate, situația este dramatică!

Prof. Corina Diaconu, aflată pe lista PSD Călărași pentru Senatul României a vorbit marți, într-o conferință de presă, la care au fost prezenți și ceilalți candidați social-democrați, despre greutățile pe care le întâmpină cadrele didactice în derularea învățământului în regim online, măsură inițiată de Guvernul Orban, la nivelul întregii țării. “Deja subiectul crizei educaționale pe care o trăim cu toții a fost abordat de către colegii mei și încă într-o manieră foarte aplicată. Aș vrea să vă împărtășesc câte ceva din experiențele trăite de mine, în ultima perioadă. Noi, profesorii, am fost aruncați în această bătălie, să zic așa, în acest învățământ online fără o pregătire temeinică anterioară. Guvernul s-a lăudat în primăvară când ne-am confruntat cu dificultăți pentru că nu-i ușor să ți se ceară, dintr-o dată, performanță. Toată lumea să aibă așteptări de tine: guvernanții prin inspectoratele școlare, prin conducerile școlilor, părinții, elevii. Toată lumea are așteptări majore de la cadrele didactice. Să reușim performanță în condiții pe care nu le-am mai trăit până acum. De unde și până unde să ne trezim noi învățați? Cine în lumea asta s-a născut învățat? N-aveam de unde să știm cum să procedăm. Ne-am strîduit să învățăm unii de la alții. Am înnebunit căutând soluții pe internet astfel încât să facem această predare mai eficientă. Eufemistic, spus. Pentru că în realitate, situația e dramatică. Elevii, după părerea mea, în proporție de 70% nu reușesc să învețe la nivelul la care învățau prin învățământul față în față. a spus Corina Diaconu care a continuat Eu ca profesor nu reușesc să-i monitorizez pe toți elevii mei. Dacă am o clasă cu 30 de elevi pe care trebuie săi urmăresc online în același timp în care eu le prezint pe ecran un exercițiu sau o pagină din manualul virtual în cazul în care există astfel de manuale pentru că nu avem pentru toate clasele. Sunt, într-adevăr, foarte utile mai ales în această perioadă a învățământului online.

Ei bine, este imposibil pentru un profesor care nu are două monitoare, pe unul să-i vadă pe elevii care sunt online iar pe celălalt să vadă exercițiul. Este imposibil să-i monitorizeze pe elevi în timp ce el desfășoară actul didactic.

Corina Diaconu a mai arătat că în urma deplasărilor electorale prin județ a simțit revolta părinților din acest punct de vedere iar în opinia sa, această stare de fapt care dă mari bătăi de cap ar putea fi stopată odată cu schmbarea guvernării după 6 decembrie. “Fiind cu echipa în teritoriu zilele acestea, am discutat cu toți oamenii care doreau să-și spună doleanțele. Și printre aceste probleme pe care le ridicau era și aceasta că unii părinții aveau impresia că propriul copil era atent la monitorul pe care se vedea profesoara predând dar în realitate, el se juca pe telefon. Într-un târziu, părintele a observat faptul că asta se întâmplă. Dacă nici părinții nu-și pot monitoriza copiii, darămite profesorul care trebuie să urmărească simultan 30 de elevi și în același timp să interacționeze cu ei.

Vă spun că e aproape imposibil. Din acest motiv sunt extrem de revoltată și sunt convinsă că revolta asta e împărtășită de marea majoritate a populației. (...) Toți avem această revoltă și stare de frustrare. Vă rog să vă manifestați dreptul la vot și să vi le exprimați prin votarea unei echipe care să vă reprezinte, a unor oameni care să fie capabili să schimbe în bine această stare de lucruri.”, a conchis prof. Corina Diaconu, candidată susținută de PSD Călărași pentru Senatul României.

La comanda Partidului Social Democrtat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.