PSD / C. Bîrcă: Trebuie să înţelegem că dacă nu vom atrage fondurile europene, vom avea mari probleme

 PSD / C. Bîrcă: Trebuie să înţelegem că dacă nu vom atrage fondurile europene, vom avea mari probleme

Fost director general adjunct al APIA, Constantin Bîrcă va candida pentru un mandat de deputat, susținut de PSD Călărași. În opinia sa, agricultura românească, domeniu pe care vrea să-l reprezinte în viitorul legislativ are nevoie de fonduri europene pentru dezvoltare și competitivitate. Constantin Bîrcă și-a început cariera profesională în județul Călărași iar din 6 decembrie, dacă va obține votul de încredere al călărășenilor, va reprezenta interesele fermierilor în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților

“Ca experienţă profesională, am început activitatea în Călăraşi la Institutul de Cercetare pentru Culturi Integrate Mărculeşti, am ajuns la DSVSA Ilfov, la ANSVSA iar în cele din urmă la APIA, unde mi-am desfășurat activitatea 14 ani. Timp de 12 ani, am ocupat funcţia de director general adjunct APIA.

Dacă voi ajunge deputat şi am convingerea asta, voi activa în Comisia de Agricultură.

Mă mândresc cu faptul că în perioada 2018-2019 am făcut parte din echipa dlui. ministru Petre Daea. Fermierii ştiu asta, a fost cel mai bun ministru al agriculturii de după ’89 şi nu spun asta neargumentat. Aş vrea să vă aduc în atenţie doar câteva lucruri care s-au întâmplat şi sunt extraordinare din punctul meu de vedere. În acea perioadă, PSD a înţeles că trebuie făcut ceva cu sistemul de irigaţii al României, drept pentru care au fost alocate sumele necesare pentru reabilitarea acestuia.

S-au absorbit peste 30 mil. de euro pentru cadastrarea şi intabularea terenurilor. Acest lucru este o condiţie, regulamentele europene ne obligau şi ne obligă să avem toată suprafaţa, agricolă cadastrată şi intabulată.

Peste 100 de UAT-uri din România au beneficiat de acest program, inclusiv din judeţul Călăraşi.

Tot în acea perioadă, au apărut mai multe programe de minimis. Mă refer la “Tomata”, un program de real succes, Ajutor de minimis pentru achiziţia lânii şi multe altele. Ce se poate face ca fermierii din România şi respectiv din judeţul Călăraşi, să absoarbă fonduri europene din ce în ce mai bine şi mai mult? Câteva lucruri se pot face rapid. Şi anume: simplificarea legislaţiei şi continuarea programelor care au avut succes, care au fost bine primite de fermieri, aducerea de fonduri nu doar pentru fermieri, și nu în ultimul rând să ne axăm şi pe fondurile destinate infrastructurii judeţului Călăraşi şi a municipiului Călăraşi.

Toţi trebuie să înţelegem că dacă nu vom atrage fondurile europene, vom avea mari probleme pentru că la momentul acesta, tot ce v-am spus ca şi lucruri pozitive când la guvernare se afla PSD-ul, astăzi ele suferă, multe fiind oprite.” a spus vineri Constantin Bîrcă, în cadrul unei conferințe de presă prilejuită de lansarea candidaților PSD Călărași pentru Parlamentul României.

Am convingerea că şi la alegerile parlamentare, noi, echipa PSD Călăraşi, vom câştiga alegerile, ne vom clasa la nivel naţional pe un loc fruntaş, vom avea cei mai mulţi parlamentari la nivelul judeţului Călăraşi. Un lucru extraordinar s-a întâmplat la localele din 27 septembrie. După cum ştiţi am câştigat aproape tot ce ne-am propus. Dar această echipă s-a branduit, astăzi avem de-a face practice cu echipa PSD-Vasile Iliuţă.

Constantin Bîrcă, locul 2 pe lista PSD Călărași pentru Camera Deputaților   

La comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.