PSD | C. Bîrcă: Siguranța alimentară a românilor este pusă sub semnul întrebării!

PSD | C. Bîrcă: Siguranța alimentară a românilor este pusă sub semnul întrebării!

Deputatul PSD, Constantin Bîrcă, a declarat joi la Călărași că România riscă să devină o țară care va consuma produse din import, fiind pusă sub semnul întrebării chiar siguranța alimentară. Afirmația a fost făcută în contextul în care recent 61 de deputați și senatori, în frunte cu ministrul de resort, Adrian Oros, au depus la Senat Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 17 / 2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii 268 / 2001 privind privatizarea societăților ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului. Concret, prin promovarea acestui act normativ dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar - mai ales - dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor.

“Un alt subiect pe care vreau să vi-l aduc la cunoștință se referă la pierderea a peste 10 miliarde euro ca urmare a eliminării condiționărilor din Legea nr. 175/2020 referitoare la vânzarea terenurilor agricole. Cu alte cuvinte, prin această lege promovată de Partidul Social Democrat apar câteva condiționări legate de vânzare terenurilor agricole. O persoană putea achiziționa /cumpăra teren agricol în România dacă făcea dovada că are rezidența / domiciliul în România de cel puțin 5 ani în urmă și terenul achiziționat să îl vândă doar după 8 ani, cu alte cuvinte să fie eliminați samsarii de terenuri. V-aș pune o întrebare: Dacă aceste restricții /condiționări vor fi eliminate și se pare că vor fi eliminate pentru că 61 de deputați și senatori din arcul guvernamental au depus la momentul acesta un proiect de lege la Senat, ne vom trezi, Doamne ferește!, că în câțiva ani de zile o bună parte din terenul pe care astăzi îl avem, ca urmare a muncii tuturor românilor de secole, să rămână necultivat, iar România să devină o țară care va consuma produsele din străinătate?! Cu alte cuvinte, siguranța alimentară a românilor este pusă sub semnul întrebării!”, a susținut într-o conferință de presă, deputatul Constantin Bîrcă, membru al Comisiei pentru agricultură.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.