PSD | C. Bîrcă: Șapte milioane de români vor fi afectați de aceste măsuri de austeritate

PSD | C. Bîrcă: Șapte milioane de români vor fi afectați de aceste măsuri de austeritate

Guvernarea PNL – USR PLUS este o guvernare a minciunii, a spus joi deputatul Constantin Bîrcă, deputat PSD de Călărași care a mai adăugat că bugetul pe care-l pregătește Cîțu&Co va fi unul al austerității care va afecta circa 7 milioane de români. “Știm că avem de-a face cu un buget auster, drept pentru care șapte milioane de români vor fi afectați de aceste măsuri de austeritate. Guvernarea PNL – USR PLUS e o guvernare a minciunii. Nu există categorie socială care să nu fi fost mințită. Au mințit că nu vor tăia veniturile salariaților și alocațiile copiilor și acum asta fac. Au mințit că sprijină educația și au eli9minat gratuitea pe calea ferată pentru studenți. Partidul Social Democrat denunță austeritatea impusă de Guvernul Cîțu și va combate tăierile pe care le-a impus”, a declarat într-o conferință de presă parlamentarul social-democrat care a mai adăugat că PSD a prezentat deja un proiect de buget aletrnativ care conține o serie de soluții la problemele existente în societate. “Există soluții! Partidul Social Democrat a dovedit că poate în guvernările trecute, că are soluții pentru prezent. O probează și proiectul său alternativ pentru bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale”, a continuat Bîrcă.

Un domeniu afectat de viitorul buget proiectat de coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR este cel al agriculturii. Consecințele pot deveni dramatice. “După cum spuneam, bugetul care urmează să vină în Parlament săptămâna viitoare este unul al sărăciei și al austerității. Dacă ar fi să mă refer la bugetul Ministerului Agriculturii, vă spun că acesta este mai mic cu un miliard de lei. Acest lucru ne îngrijorează pentru că măsurile care sunt susținute din bugetul național nu-și mai găsesc finanțarea. Nu știm dacă vor fi continuate și în acest an și mă refer la ajutorul pentru motorină, la ajutoarele naționale tranzitorii, la Programul Tomata și la Programul pentru lână. Ce să mai vorbim despre despăgubirile ca urmare a fenomenului de secetă severă care nici la momentul acesta nu beneficiază de un act normativ astfel încât fermierii să cunoască în al 12-lea ceas cuantumul despăgubirilor”., a conchis deputatul Constantin Bîrcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.